Διευκρινήσεις από την ΕΠΟ για την τοποθέτηση Ανδριανού

Με αφορμή τοποθέτηση του κ. Ανδριανού για τον υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νόμο («… ουσιαστικά απομένει η κατάθεση προτάσεων κάποιων αθλητικών φορέων – για παράδειγμα της ΕΠΟ, η οποία έχει ζητήσει και πήρε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει τις προτάσεις της…»), η Ομοσπονδία προχώρησε σε διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι:

Κατά την τελευταία σύσκεψη για τον νέο αθλητικό νόμο στην οποία συμμετείχε η ΕΠΟ, προθεσμία ενός μήνα για την κατάθεση των παρατηρήσεων/προτάσεών της ζήτησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την οποία και έλαβε.

Δεδομένης της παράτασης της προθεσμίας για την κατάθεση των προτάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η ΕΠΟ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα κάνει χρήση του ανάλογου χρονικού διαστήματος, προφανώς διότι ήταν χρήσιμο να οργανώσει τις δικές της προτάσεις. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου στη σύσκεψη, λοιπόν, μάλλον παρείχαν εσφαλμένη ενημέρωση προς τον κ. Ανδριανό, με συνέπεια να επικαλεστεί, ατυχώς, ο Υφυπουργός το παράδειγμα της ΕΠΟ.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει καμία πρόθεση ούτε να παρατείνει το διάστημα προεργασίας του νέου αθλητικού νόμου ούτε, ασφαλώς, να καθυστερήσει την ψήφισή του. Αντιθέτως, η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ προσήλθε στην τελευταία σύσκεψη καθόλα προετοιμασμένη και, επ’ ευκαιρία της προθεσμίας προς την ΕΟΕ, αναπροσαρμόστηκε στα νέα χρονικά περιθώρια.

Συνοψίζοντας, διευκρινίζουμε ότι η ΕΠΟ θα καταθέσει τις προτάσεις της για όλα τα θέματα που δεν εμπίπτουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο προσδιορίζεται λεπτομερώς στο Καταστατικό και στους Κανονισμούς της Ομοσπονδίας, στα αντίστοιχα των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, καθώς επίσης στον εν ισχύ νόμο.

Σχετικά άρθρα