Διεθνείς αγώνες τριάθλου στο Λουτράκι

Κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου τριάθλου θα βρεθούν στην Ελλάδα και στο Λουτράκι, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και Μεσογειακό Πρωτάθλημα (Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship).

Η διοργάνωση συγκαταλέγεται στο επίσημο καλαντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITU) και ως εκ τούτου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μερικών εκ των βασικών πρωταγωνιστών του επίπονου όσο και συναρπαστικού αυτού Ολυμπιακού αθλήματος. Το γεγονός μάλιστα ότι η διοργάνωση είναι βαθμολογούμενη, έχει χρηματικά έπαθλα για τους νικητές ενώ φιλοξενείται και σε μια από τις ωραιότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας, αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, με τις «μονομαχίες» να αναμένονται συγκλονιστικές.

Στο Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 30 χώρες. Είναι δε η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, με τους πολυάριθμους φίλους του αθλήματος να ανυπομονούν για την έναρξη της κορυφαίας αυτής αγωνιστικής εκδήλωσης που τελεί υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριαθλου (MTF) στον προεδρικό θώκο της οποίας βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, Γιώργος Γερόλυμπος.

Η διοργάνωση θα εκκινήσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής με το αγώνισμα της κολύμβησης. Θα ακολουθήσει η ποδηλασία στη κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου συνολικής απόστασης 20.1 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα δρόμου (5χλμ.) που θα τερματίσει περίπου 2.5-3 ώρες αργότερα στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου.

Το Ευρωπαϊκό  Κύπελλο και Μεσογειακό Πρωτάθλημα διοργανώνεται στο πλαίσιο της σειράς των αγώνων που θέσπισε η Μεσογειακή Ομοσπονδία Τριάθλου (MTF) με την επωνυμία Triathlon1. Ήδη ο πρώτος αγώνας της σειράς διεξήχθη τον περασμένο Μάιο στην πόλη Αβολα της Ιταλίας, ενώ ολοκληρώνεται με τη διοργάνωση του Λουτρακίου.

Το Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και το Δήμο Κορινθίων. Επίσημοι υποστηρικτές είναι ο Τουριστικός οργανισμός ανάπτυξης και προβολής Λουτρακίου (LTO), η Μυθική Πελοπόννησος, η Ελληνική Αστυνομία Κορίνθου, το Λιμενικό Σώμα Λουτρακίου, το Πυροσβεστικό Σώμα Κορίνθου και η Ολυμπία Οδός.

Σχετικά άρθρα