Μάλινεν: «Δεν θα είναι εύκολο για την Ελλάδα»

Ο  προπονητής της Ροβανιέμι, Γιούχα Μάλινεν, που αντιμετώπισε τον Αστέρα στα προκριματικά του Europa, μίλαει για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας απόψε. Τόνισε ότι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Φινλανδίας είναι ο Ερεμένκο, ενώ σχολίασε και τις μάχες της ομάδας του με τον Αστέρα το καλοκαίρι. 

Ο Γιούχα Μάλινεν θα είναι ο σχολιαστής της τηλεόρασης της Φινλανδίας στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας κόντρα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένος και «διαβασμένος» για την ελληνική ομάδα.

Ο Μάλινεν, λοιπόν, τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο GOAL: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί. Είναι ακόμα η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Ωστόσο, η δική μας εθνική πάει με αυτοπεποίθηση σε αυτό το παιχνίδι. Εκανε νίκη στην πρεμιέρα, κόντρα στα Νησιά Φερόες, με καλό σχετικά παιχνίδι σε ποιότητα και διάρκεια και επιπλέον αυτό είναι το πρώτο εντός έδρας ματς για εμάς στον όμιλο. Η εθνική Φινλανδίας κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, έχει τον ίδιο προπονητή, προχωράει βήμα βήμα και γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την Ελλάδα η νίκη».  

Ο Φινλανδός τεχνικός συμπληρώνει τη σκέψη του: «Η Ελλάδα ασφαλώς και είναι καλύτερη ομάδα. Μιλώντας με ποδοσφαιρική λογική, αυτό είναι ένα ματς που θα πρέπει να κερδίσει. Αλλά μετά την ήττα από τη Ρουμανία, αυτό το `’must win” δεν ξέρεις πώς θα λειτουργήσει στην ψυχολογία της ομάδας. Η παρουσία του Κλαούντιο Ρανιέρι δημιουργεί προσδοκίες για μεγάλα πράγματα μετά από μία σχετικά καλή παρουσία στο Μουντιάλ, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο αγώνας στη Φινλανδία δεν θα είναι εύκολος».

Ο Μάλινεν ξεχωρίζει και τους παίκτες-«κλειδιά» της αντιπάλου της Εθνικής μας: «Ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής είναι ο Ρόμαν Ερεμένκο, που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, σουτάρει πολύ, σκοράρει από μακρινές αποστάσεις και έχει πολύ καλή τελική πάσα. Είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Επίσης σημαντικός παίκτης για εμάς είναι ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός, Νίκλας Μοϊσάντερ, που αγωνίζεται στον Αγιαξ και προσφέρει ηρεμία. Οσο για τον σέντερ φορ, ακόμη δεν είναι σίγουρο ποιος θα αγωνιστεί, αλλά αν και δεν έχουμε τον σταρ ή τον παίκτη που αγωνίζεται σε μεγάλο κλαμπ, διαθέτουμε καλούς επιθετικούς».

Οσο για τον καιρό: «Εχει τρεις βαθμούς Κελσίου. Νομίζω ότι είναι υποφερτό. Μπορεί να δίνει πλεονέκτημα στη Φινλανδία, αλλά αυτό είναι μόνο στη θεωρία. Δεν πιστεύω ότι ο καιρός θα επηρεάσει τον αγώνα, είναι χαμηλή η θερμοκρασία, αλλά καλές οι συνθήκες για ποδόσφαιρο».

Ο Μάλινεν παρακολουθεί την πορεία του Αστέρα: «Το χάρηκα για τον Βεργέτη»

Ο Γιούχα Μάλινεν ασφαλώς και έχει μάθει για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Αστέρα μετά την πρόκριση επί της δικής του ομάδας, της Ροβανιέμι: «Ξέρω ότι ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε μέχρι τους ομίλους του Europa League και χάρηκα πάρα πολύ» είπε ο Φινλανδός τεχνικός και εξήγησε: «Ημασταν κι εμείς ανταγωνιστικοί στα δύο αυτά παιχνίδια. Είναι πολύ θετικό για εμάς ότι σταθήκαμε καλά και ποιοτικά απέναντι σε μία ομάδα που έχει προχωρήσει στη διοργάνωση και η οποία μάλιστα και στον όμιλο συνεχίζει να κάνει τόσο καλά παιχνίδια. Ηταν έκπληξη για εμάς, αλλά το αξίζει ο Αστέρας, διότι διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Μάλιστα, ο Μάλινεν σημείωσε: «Χάρηκα για αυτήν την επιτυχία και για τον προπονητή του Αστέρα, τον Στάικο Βεργέτη. Μου άρεσε η νοοτροπία του, είναι ανοιχτόμυαλος με το ποδόσφαιρο, πολύ δυνατή προσωπικότητα και θα ήθελα να του δώσω συγχαρητήρια».

Σχολιαστής και «διαβασμένος» για την Εθνική μας: «Σάμαρης, Σαμαράς και Σωκράτης» 

 

Σχετικά άρθρα