Πρώτος «Τσάρος» ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την pole position στο παρθενικό γκραν πρι της Ρωσίας που διεξάγεται δίπλα από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι. 

Ο Βρετανός πανηγύρισε την 38η pole της καριέρας του και 7η για φέτος ολοκληρώνοντας τα 5.848 χλμ της πίστας σε 1.38.513. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόζμπεργκ, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την ομάδα της Mercedes και απεικονίζοντας την κυριαρχία της. Ο μόνος που τους αμφισβήτησε στις κατατακτήριες ήταν ο Βάλτερι Μπότας με τη Williams. O Φινλανδός θα μπορούσε να μπει σφήνα στις δύο Mercedes ωστόσο δύο λάθη προς το τέλος του γύρου του τού το απέτρεψαν και έτσι θα βρεθεί στην 3η θέση.

Από εκεί και έπειτα αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός από τον τελικό του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έδειξε ικανός σε κανένα σημείο της διαδικασίας να κάνει ταχείς χρόνους. Έτσι βρίσκεται για άλλη μία φορά φέτος πίσω από τον team mate του, Ντάνιελ Ρικιάρντο που ολοκλήρωσε στην 7η θέση. 4ος ο Μπάτον, 5ος ο Κβίατ, 6ος ο Μάγκνουσεν, 8ος ο Αλόνσο, 9ος ο Ράικονεν και 10ος ο Βερνιέ.

Σχετικά άρθρα