«Χτυπήθηκε ο Μπαρτζώκας»

Την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού γνώρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την άφιξή της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Livesport, 100 οργανωμένοι που ήταν «κρυμμένοι» δίπλα στο πάρκινγκ έκαναν «ντου» και περικύκλωσαν τον Μπαρτζώκα με άγριες διαθέσεις! Φορούσαν κουκούλες, τον έσπρωξαν πάνω σε ένα αμάξι που χτυπούσαν με μανία και κάποιος τον χτύπησε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Τη μήνη των οπαδών γνώρισε ο Σκινδήλιας, ο Μάντζαρης άκουσε τα εξ αμάξης λόγω «πράσινου» παρελθόντος, ενώ δεν τη γλίτωσε κι ο Πρίντεζης!

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Σχεδιασμένο; Ναι. Οργανωμένο; Σίγουρα ναι. Και σε τελική ανάλυση, αποτελεσματικό. Ό,τι έγινε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο ΣΕΦ ήταν δίχως άλλο ενδεικτικό τόσο της απογοήτευσης, του εκνευρισμού και του θυμού των οπαδών του Ολυμπιακού για τη -νέα- ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά και προάγγελος για του τι θα ακολουθούσε.

Δεν γνωρίζουμε αν τα αφεντικά του Ολυμπιακού ήταν ενήμερα για την «επιτροπή υποδοχής» στο ΣΕΦ, όμως τα όσα έλαβαν χώρα δεν τιμούν καθόλου όσους ασχολούνται με την ομάδα. Και ο λόγος; Μπαρτζώκας και παίκτες έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των φανατικών οπαδών δίχως την παραμικρή συμπαράσταση, δίχως την παραμικρή προστασία. Πήγαν δηλαδή στο ΣΕΦ σαν πρόβατα για σφαγή.

Πέντε λεπτά πριν την άφιξη του πούλμαν τα 50 άτομα που βρίσκονται έξω από το πάρκινγκ των αθλητών ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από κάποιους φιλάθλους που… συνόδευαν με μηχανές την αποστολή για την επικείμενη άφιξή της. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας έφτασε ένα λεπτό αργότερα και συνομίλησε με αρκετούς οπαδούς σε χαλαρό ύφος. Εκείνος ζήτησε από το πούλμαν να σταματήσει εκτός πάρκινγκ ώστε να πάνε άπαντες πεζοί στην είσοδο αθλητών.

Στη θέα του Μπαρτζώκα οι πρώτοι οπαδοί τον περικύκλωσαν και τον έβριζαν χυδαία. «Μας ξεφτίλισες, μην πατήσεις ξανά το πόδι σου εδώ, σήκω φύγε μόνος σου, χάσατε από τα πιτσιρίκια, ο Μποχωρίδης σας κέρδισε ρε», ήταν οι πιο light ατάκες. Κάποιοι αγκάλιασαν τον Μίλαν Τόμιτς που είναι ιδιαιτέρως αρεστός από τους φανατικούς αλλά όλοι σάστισαν μπροστά σε αυτό που ακολούθησε. Οι 100 οργανωμένοι που ήταν «κρυμμένοι» δίπλα στο πάρκινγκ έκαναν με όλη τη σημασία της λέξης «ντου» φωνάζοντας. Φορώντας κουκούλες και με άγριες διαθέσεις περικύκλωσαν τον Μπαρτζώκα. Τον έσπρωξαν πάνω σε ένα αυτοκίνητο το οποίο άρχισαν να χτυπάνε με μανία. Μέσα στον απίστευτο χαμό κάποιος χτύπησε τον -πρώην πλέον- τεχνικό της ομάδας ο οποίος είναι θαύμα πως κρατήθηκε και δεν αντέδρασε. Αμέσως οι γύρω από τον έξαλλο οπαδό φίλοι του τον πήραν… σηκωτό και τον απομάκρυναν. Ήταν εμφανές ότι δεν ήθελαν να χτυπήσουν τον Έλληνα τεχνικό αλλά να τον τρομοκρατήσουν. Ο Βασίλης Σπανούλης κινήθηκε προς τον Μπαρτζώκα για να του παράσχει βοήθεια αλλά ο όχλος δεν του το επέτρεψε.

Πιο δίπλα ο Μάντζαρης τα άκουγε στο δρόμο προς την είσοδο αθλητών από 10 άτομα. «Βαζελάκι, να πας στον Τράκη, ήθελες και περισσότερα χρήματα, άχρηστε» του έλεγαν μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έμοιαζε με στήλη άλατος στην είσοδο του πάρκινγκ παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα. Τον περικύκλωσαν 15-20 άτομα και του φώναζαν σε έντονο ύφος αλλά εκείνος με ένα απλανές βλέμμα δεν είχε καν το κουράγιο να απαντήσει. Άκουγε αμίλητος, ανέκφραστος, αποσβολομένος με την έκφραση του προσώπου του να σημαίνει «τι άλλο θα ζήσουμε».

Όταν εμφανίσθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας ο Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να μπει στο γήπεδο αφού ο πρώτος εισέπραξε τη μήνη των οπαδών με αφορμή την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός. «Μας ξεφτιλίζετε. Κάνετε αυτά που μας κοροϊδεύουν» του είπε κάποιος σε έντονο ύφος, ο κ.Σκινδήλιας απάντησε στον ίδιο τόνο και προκάλεσε την έκρηξη των οργανωμένων που άρχισαν να φωνάζουν σύνθημα εναντίον του. Οι Αμερικανοί Ντάνστον, Χάντερ και Λαφαγέτ σε όλο αυτό το διάστημα είχαν «ταμπουρωθεί» στα αυτοκίνητά τους περιμένοντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να φύγουν. Φευ όμως.

Οι οργανωμένοι άρχισαν να χτυπάνε τη τζαμαρία στην είσοδο αθλητών και στη συνέχεια μπήκαν στο χολ όπου φώναζαν συνθήματα για αρκετή ώρα μέχρι να αποχωρήσουν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα».

Σχετικά άρθρα