Νίκη η Χιλή, ρεκόρ από Μπράβο (video)

Η Χιλή ήταν η νικήτρια με 3-0 στο φιλικό με το Περού στο Βαλπαραΐσο, με την φιλοξενούμενη να παίζει με 10 παίκτες από το 39’ και τον Κλαούντιο Μπράβο να κάνει ρεκόρ συμμετοχών με την εθνική του ομάδα, όντας πλέον ο πρώτος στην σχετική λίστα!  

Το Περού έχασε πάντως πέναλτι στο 22’ με Πάουλο Γκερέρο! Η Χιλή έκανε το 1-0 στο 28’ με τον Βάργκας. Στο 34’ ο Μέντελ πέτυχε το 2-0 και στο 39’ για την φιλοξενούμενη αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρινάλντο Κρουζάδο, λόγω αγκωνιάς στον σκόρερ της Χιλής. Ανάμεσα στις δυο ομάδες υπάρχει άλλωστε παραδοσιακά κόντρα… Ο Βάργκας σκόραρε και στο 53’ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0…

Ο Κλαούντιο Μπράβο ήταν βασικός, έπαιξε σε όλο τον αγώβα και πέρα από το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας που κρατάει φέτος με τη Μπαρτσελόνα, είναι πλέον και ο πρώτος σε συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Χιλής.
Ο 31άχρονος τερματοφύλακας έγραψε ιστορία, καθώς ξεπέρασε σε συμμετοχές τον θρυλικό Λιονέλ Σάντσες, ο οποίος είχε 84, έχοντας πλέον 85. «Είναι ιδιαίτερη τιμή, όμως δεν ήταν το πιο σημαντικό γεγονός της βραδιάς», ανέφερε ο διεθνής τερματοφύλακας…  
Να θυμίσουμε πως ο Μπράβο έκανε το ντεμπούτο του με τη Χιλή υπό τις οδηγίες του Νέλσον Ακόστα, στις 11 Ιουλίου του 2004, απέναντι στην Παραγουάη.

Οι 10 πρώτοι σε συμμετοχές με την εθνική Χιλής:
Κλαούντιο Μπράβο  85
Λιονέλ Σάντσες  84
Αλέξις Σάντσες  74
Νέλσον Ταπία  73
Γκονζάλο Χάρα  71
Μαρσέλο Σάλας  70
Αλμπέρτο Φουιλούς  70
Ιβάν Ζαμοράνο  69
Φαμπιάν Εστάι  69
Γκάρι Μεδέλ  68

Σχετικά άρθρα