Ο Έμπολα… σκεπάζει το Κόπα Άφρικα

Αυτές τις μέρες συνεχίζονται τα προκριματικά (4ος γύρος) και στο Κόπα Άφρικα, αλλά η διοργάνωση… επισκιάζεται από τον ιό Έμπολα. Όπως έγινε γνωστό, το Μαρόκο, που θα φιλοξενήσει την τελική φάση της διοργάνωσης από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου, κατέθεσε αίτημα στην Αφρικανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF) για αναβολή του τουρνουά, λόγω του ιού Έμπολα.
Το αίτημα θα εξεταστεί στις 2 Νοεμβρίου, αλλά δύσκολα θα γίνει δεκτό…
Το αίτημα υπεβλήθη κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Υγείας του Μαρόκου. «Θα πρέπει να αποφευχθούν συγκεντρώσεις ανθρώπων από χώρες, πληγείσες από τον ιό Έμπολα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε χώρες όπως η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε», τονίστηκε από το Υπουργείο της χώρας…  Να θυμίσουμε πως το Μαρόκο πριν από το Κόπα Άφρικα θα διοργανώσει το Μουντιάλ Συλλόγων από τις 10 έως τις 20 Δεκεμβρίου στις πόλεις Ραμπάτ και Μαρακές.

Από εκεί και πέρα, η απειλή του ιού Έμπολα έχει επιπτώσεις και στα παιχνίδια των προκριματικών της διοργάνωσης. Το ματς Σιέρα Λεόνε-Καμερούν για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου έγινε στο Γιαουντέ. Δηλαδή διεξήχθη στο Καμερούν και απαγορεύτηκε η μετακίνηση φιλάθλων. Παρούσα ήταν μόνο η αποστολή (40 μέλη) της Σιέρα Λεόνε… Πολλές ομάδες πήραν μέτρα στα ταξίδια τους για παν ενδεχόμενο… 

Σχετικά άρθρα