«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να νικήσουμε»

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να βγούμε στο γήπεδο με διάθεση και να κερδίσουμε», τόνισε ο Μαρκ Κάρτερ εν όψει της αυριανής (12/10, 5 μ.μ.) της αυριανής πρεμιέρας της Basket League, που θα βρει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με το Ρέθυμνο στο «Παλατάκι».
Ο 29χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» θα αντιμετωπίσει την πρώτη ομάδα του, στην Ελλάδα, αλλά από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του μόνο πως η πρεμιέρα θα είναι νικηφόρα για τον ΠΑΟΚ: «Πάντα όταν ξεκινάς την σεζόν θέλεις να το κάνεις με μία νίκη κι αυτό θέλουμε να πετύχουμε κι εμείς απέναντι στο Ρέθυμνο. Είναι η αρχή της σεζόν, είναι το πρώτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα και είναι λογικό να μην είμαστε ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά για αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να βγούμε στο γήπεδο με διάθεση και να κερδίσουμε. Να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με θετικό τρόπο και να χτίσουμε στη συνέχεια πάνω σε αυτό».
«Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό παιχνίδι από τον αγώνα που παίξαμε πριν μία εβδομάδα στο Ρέθυμνο, γιατί στα φιλικά ισχύουν διαφορετικά πράγματα», εξήγησε ο Κάρτερ. «Με άλλον τρόπο θα αντιμετωπίσεις έναν τραυματισμό, αλλιώς θα πιέσεις. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, δεν είμαστε στην προετοιμασία, δεν δοκιμάζουμε πλέον συστήματα, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλό μας και το γνωρίζουμε».
«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμείς τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα και θα είναι εξίσου σημαντικό να μην τους αφήσουμε να τρέξουν», τόνισε ο 29χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» και σημείωσε: «Έχουν πολύ γρήγορα γκαρντ, μπορούν να σουτάρουν καλά και σίγουρα είναι επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο, οπότε πρέπει να κάνουμε καλή ομαδική δουλειά».
Ο Κάρτερ έδειξε ενθουσιασμένος για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Τελειώσαμε το δύσκολο και σκληρό κομμάτι με την προετοιμασία και τις διπλές προπονήσεις καθημερινά και τώρα μπαίνουν στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σεζόν. Τα παιχνίδια. Αυτό περιμένουμε. Έχουμε μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας, αγώνες, ταξίδια, συνεχόμενα όλα αυτά, δεν υπάρχει χρόνος ούτε να πανηγυρίζεις μετά από μία νίκη, ούτε όμως και να κλάψεις μετά από μία ήττα».

Σχετικά άρθρα