Μπορούσια και Γκιώνης αυξάνουν το σερί στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ασταμάτητη σε όλα τα «μέτωπα» παραμένει η Μπορούσια Ντίσελντορφ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη ξεπέρασε και το εμπόδιο της Βάλτερ Βελς στο Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε το 3 στα 3 στο γκρουπ D και μαζί με τη δραστηριότητα στην Μπουντεσλίγκα έχει αρχίσει τη σεζόν με το απόλυτο των επιτυχιών σε 8 αγώνες. Το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε 3-1 στην Αυστρία και ο Έλληνας άσος διεύρυνε το δικό του αήττητο σερί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Περίπου την ίδια ώρα εξάλλου, έκανε τη φετινή πρεμιέρα της στο ιταλικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών η Αγγελίνα Παπαδάκη. Η ομάδα της, η Νορμπέλο, έφερε ισοπαλία 3-3 με την Κάστελ Γκοφρέντο και η ίδια είχε σε ατομικό επίπεδο μία νίκη και μία ήττα.
 
Στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος των γκρουπ και η Μπορούσια έγινε ήδη στο δικό της ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά. Έφτασε τους 6 βαθμούς και ξέφυγε κιόλας δύο βαθμούς, καθώς η Βάλτερ, η Ενεμπόν και η Μπογκόρια έχουν από μία νίκη και δύο ήττες και ακολουθούν στους 4. Στο Βελς πάντως, οι νταμπλούχοι Γερμανίας, με απόντα ξανά τον τραυματία Πάτρικ Φρανζίσκα, είχαν δύσκολο έργο κι αυτό φάνηκε από την αρχή όταν ο Γκιώνης λύγισε στα πέντε σετ τον Ούγγρο Λέχελ Ντεμέτερ. Βρέθηκε μάλιστα, να χάνει 1-2 από τον πρώην διεθνή, πήρε το 4ο σετ με οριακή διαφορά και μόνο στο 5οεπέβαλλε το παιχνίδι του εκμεταλλευόμενος τη δυνατή εκκίνηση. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών εστιάζει σιγά-σιγά την προσοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου. Δύο νίκες για τη Μπορούσια πέτυχε ο Γερμανός Τίμο Μπολ, ενώ την ήττα γνώρισε στο τρίτο στη σειρά ματς ο Ινδός Σάραθ Καμάλ Ασάντα.
 
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βάλτερ Βελς-Μπορούσια 1-3:
Λέχελ Ντεμέτερ-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (8-11, 11-5, 11-5, 9-11, 5-11)
Ντομινίκ Πλάτνερ-Τίμο Μπολ 0-3 (5-11, 4-11, 9-11)
Ζολτ Πέτε-Σαράθ Καμάλ Ασάντα 3-1 (11-9, 11-4, 5-11, 11-6)
Ντεμέτερ-Μπολ 0-3 (4-11, 8-11, 4-11)
Στο ίδιο γκρουπ η Ενεμπόν, που δεν έχει στη διάθεσή της τον τραυματία Καλλίνικο Κρεάνγκα, υπέστη κι άλλη ήττα. Αντιμετώπισε την Μπογκόρια στην Πολωνία κι έφυγε με το βαρύ 3-0 στην πλάτη της. Αγωνίστηκε με τον Κορεάτη Τσο Εόν Ράε, τον Γάλλο Κουντέν Ρομπινό και τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ. Στο διάστημα από 21 έως 23 Νοεμβρίου θ’ αρχίσει ο 2ος γύρος των γκρουπ με τη διεξαγωγή της 4ηςαγωνιστικής.   
 
Στα παιχνίδια των άλλων ομίλων σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Στο γκρουπ Α:
Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Ρόσκιλντε (Δανία) 3-0
Ολύμπια Γκρούτζιαζ (Πολωνία)-Ποντουάζ (Γαλλία) 0-3
Προηγείται η Όρενμπουργκ με 6 βαθμούς κι ακολουθεί η Ποντουάζ με 5.
Στο γκρουπ Β:
Σαρτρ (Γαλλία)-Έσλοβ (Σουηδία) 2-3
Νιντερόστεριχ (Αυστρία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 3-2.
Ισόβαθμες στην κορυφή Έσλοβ και Νιντερόστεριχ με 5 βαθμούς, έπονται στους 4 οι άλλες δύο.
Στο γκρουπ C:
UMMC (Ρωσία)-Στεν Όστροφ (Τσεχία) 3-1
Ανζέ (Γαλλία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία) 1-3
 
Στην 1η θέση με 6 βαθμούς οι Ρώσοι, πίσω τους με 5 η Σααρμπρίκεν.
Στην Ιταλία διεξήχθη το Σάββατο η 1η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας. Η Νορμπέλο αντιμετώπισε στην έδρα της την Κάστελ Γκοφρέντο και μετά από συναρπαστικό παιχνίδι παραχώρησε ισοπαλία 3-3. Η Παπαδάκη, που είχε αρχίσει από τον Σεπτέμβριο με το E.T.T.UCup τη φετινή της δραστηριότητα στην ομάδα της Σαρδηνίας, ηττήθηκε στο πρώτο της ματς για το πρωτάθλημα και πήρε οριακή νίκη στο δεύτερο. Αρχικά κάμφθηκε από την Ιταλίδα Μπράκο Μπιάνκα με 3-0 σετ και στη συνέχεια έκαμψε την πρώην Ρουμάνα διεθνή (που υπήρξε και πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού νεανίδων το 1996) Μιχαέλα-Σουζάνα Έτσεα με 3-2 και το «κόντρα» σετ να πηγαίνει στην παράταση. Η 2η αγωνιστική γίνεται το προσεχές Σάββατο, 18 του μήνα.

Σχετικά άρθρα