Ρανιέρι: «Πρέπει να πάρουμε την πρώτη μας νίκη» (video)

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι χαρακτήρισε δύσκολο το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στη Β. Ιρλανδία από το οποίο πρέπει η Εθνική ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Ιταλός τεχνικός, αφού υπεραμύνθηκε των επιλογών του στο ματς με τη Φινλανδία, δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του για την ενδεκάδα της Τρίτης καθώς θέλει να δει σε τι κατάσταση είναι οι διεθνείς. 

«Είναι δύσκολο ματς γιατί η Β. Ιρλανδία είναι πολύ καλή ομάδα, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, παίζει απλό και όμορφο ποδόσφαιρο και τώρα για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε την πρώτη νίκη μας. Ελπίζω οι οπαδοί μας να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξει γιατί τους χρειαζόμαστε».

Για το αν παραμένει φαβορί η Ελλάδα: «Ελπίζω ότι τα πράγματα είναι έτσι. Η Β. Ιρλανδία έχει πολλούς τρόπους παιχνιδιού. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε γκολ και να μην δεχτούμε. Ξέρω το ποδόσφαιρο και ξέρω ότι καθένας μπορεί να χάσει. Όλα μπορούμε να συμβούν. Δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα στο ποδόσφαιρο. Σε κάποιο άλλο σπορ ίσως αλλά στο ποδόσφαιρο.

Για τον Λάφερτι: «Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για όλους όχι μόνο για τον Λάφερτι. Όλη η ομάδα χρειάζεται προσοχή. Έχει πολλές λύσεις και εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ως ομάδα».

Για το αν νιώθει υπό πίεση: «Έχω μια πολύ καλή δουλειά και πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά. Μετά το Μουντιάλ έπρεπε να γίνουν μικρές αλλαγές στην Εθνική ομάδα. Ο δικός μου στόχος είναι να φτάσουμε στη Γαλλία. Έχω συνηθίσει να είμαι υπό πίεση και το μόνο που σκέφτομαι είναι βρω λύσεις για να πάρουμε τη νίκη αύριο».

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα: «Έχουμε μια προπόνηση το απόγευμα και θα μιλήσω με τους παίκτες μου για να δω σε τι κατάσταση είναι. Είχαμε ένα κουραστικό ταξίδι, γυρίσαμε στις 6 το πρωί. Θα ήθελα να είχαμε μια επιπλέον διανυκτέρευση αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να καταλάβω ποιος είναι έτοιμος για τη μάχη».

Για τις επιλογές του στο ματς με την Φινλανδία: «Κάθε φορά αποφασίζω το βράδυ πριν από το ματς. Σκέφτομαι και επιλέγω τις κατάλληλες λύσεις. Ξέρω ότι η δουλειά μου είναι δύσκολη αλλά εγώ τη λατρεύω. Ξέρω ότι έχω καλούς παίκτες αλλά πρέπει να τους γνωρίσω. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να τους καταλάβω αλλά και να καταλάβουν κι αυτοί τις σκέψεις μου. Ξέρω ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά. Θέλω να έχουν αυτοπεποίθηση και να είναι μαχητές από την αρχή ως το τέλος. Μετά μπορείς να προσθέσεις την ποιότητα αλλά η ποιότητα από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει  να είμαστε μαχητές και προετοιμασμένοι για πόλεμο».

Για το γεγονός ότι η προπόνηση της Παρασκευής ήταν ανοιχτή: «Εγώ κάνω πάντα τις ίδιες προπονήσεις στα εκτός έδρας ματς. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Δεν παίρνω τότε τις αποφάσεις μου».

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ομάδα για να δώσει αυτά που θέλει: «Δεν γνωρίζω. Θέλω να δουλεύω πολύ με τους παίκτες μου έτσι ώστε να βελτιωθούμε. Πολλά μπορούν να συμβούν πριν από ένα ματς. Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς τη δουλειά μου. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται. Από τη δική μου εμπειρία λέω ότι πάντα ο στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη».

Η αλλαγή στην Εθνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δικαιολογία για κάποιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα; «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πρέπει να νικάμε. Αν κάνω λάθος το λέω και δεν ψάχνω δικαιολογίας. Πρέπει να πάμε στο Παρίσι και αν δεν πάμε τότε το λάθος είναι δικό μου και εγώ θα είμαι υπεύθυνος γι’ αυτή την καταστροφή».

Για το αυριανό  ματς και τα πλάνα του: «Η Β. Ιρλανδία θα κάνει το παιχνίδι της. Μπορεί να κάνω κάποιες αλλαγές αλλά η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Θέλουμε να παίζουμε όλοι σαν μια γροθιά αλλά αυτό δεν είναι εύκολο γιατί είναι έντεκα διαφορετικοί παίκτες, έντεκα διαφορετικά μυαλά. Αλλά οι παίκτες μου είναι έξυπνοι και θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Στο ματς με τη Φινλανδία έβγαλα τον Καρέλη και έβαλα τον Μόρα και όλοι είπατε ότι  ήθελα να αμυνθώ. Όχι, ήθελα να επιτεθώ. Αυτός είναι ο στόχος μου. Με την τοποθέτηση τρίτου κεντρικού αμυντικού οι Τοσορίδης και Βύντρα ανέβηκαν πιο πολύ καλύπτοντας όμως και τα μετόπισθεν. Κάναμε ένα λάθος σε μια αντεπίθεση της Φινλανδίας που βγήκαν 5 με δύο. Ο Βύντρα ήταν εκπληκτικός και ο Ταχτσίδης τον κάλυπτε άψογα. Η εξέλιξη του ματς μου είπε τι να κάνω. Σαν επιλογή έχω και τον Κ. Παπαδόπουλο που είναι εκπληκτικός παίκτης. Πρέπει να καταλάβω τους παίκτες μου και να δω τι μπορούν να κάνουν. Είναι πολύ σημαντικό».

Τι διαφορετικό περιμένει από τους παίκτες του συγκριτικά με το ματς με τη Φινλανδία: «Είναι δύσκολο  να σας απαντήσω γιατί έτσι θα αποκαλύψω τα σχέδιά μου στον αντίπαλο προπονητή».

Για το αν είδε οι παίκτες του να κερδίζουν το 51% των μονομαχιών όπως είχε πει πριν το ματς με τη Φινλανδία: «Οι παίκτες μου ήταν δυνατοί. Αντέδρασαν πολύ καλά. Και αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο αλλά να παίζουμε δυνατά. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Θα δω τους παίκτες μου στην προπόνηση, θα μιλήσω μαζί τους για να δω σε τι  κατάσταση είναι και στη συνέχεια θα αποφασίσω».

Ποια τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσετε στην Εθνική ομάδα: «Υπήρχε ένα λάθος στο πρώτο ματς. Θέλω να βάλω τους καλύτερους εκείνη τη στιγμή. Στο ματς με τη Ρουμανία επέλεξα την εμπειρία γιατί ήταν αγώνα ειδικών συνθηκών και αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα. Πριν το ματς θα επιλέξω αυτούς που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Στο ΛΟΤΟ όταν βγουν τα νούμερα μπορεί να πει κάποιος ότι κι εγώ τα είχα προβλέψει. Είμαι σίγουρος για τους παίκτες μου και ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν όπως είναι ο Διαμαντάκος τον οποίο δεν έχω ξεχάσει». 

Σχετικά άρθρα