Η σημασία της επιστροφής Φουστέρ

Δεν είναι απλώς θεωρητικό ότι με τον Νταβίντ Φουστέρ ξανά στις επάλξεις, ο Μίτσελ αποκτά τη δυνατότητα μιας εξτρά ποιοτικής λύσης στην επίθεση του Ολυμπιακού, με έναν ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια είναι σημαντικός στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αλλά και στη γενικότερη παρουσία της στο γήπεδο. Με την πίεση που ασκεί, με το πάθος που προσθέτει και με την ικανότητά του σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού (τρανζίσιον, κάθετη ανάπτυξη, σκοράρισμα). 
 
Ο Ολυμπιακός έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα από την αρχή της φετινής σεζόν στη δεξιά πλευρά του. Δεν έχει βρει προς το παρόν ο Μίτσελ μόνιμη λύση στο δεξί άκρο της επίθεσης, αν και έχει κάνει πολές δοκιμές. 
 
Αρχικά φαινόταν ότι τη θέση θα «καπάρωνε» ο Ντοσεβί, αλλά ο Γάλλος έμεινε πίσω όταν άρχισε η επίσημη σεζόν. Στο Αγρίνιο δεν ήταν καλός, ακολούθησε εκείνο το ταξίδι στο Τόνγκο, ο αποκλεισμός του από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τραυματισμός του. Τώρα γυρίζει και θα ξαναπάρει ευκαιρίες στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Ντουρμάζ που έπαιξε κάποια παιχνίδια ως δεξιός εξτρέμ δεν τα πήγε καλά, ενώ με την Εθνική του ήταν πολύ καλύτερος από την αριστερή πλευρά. Προωθημένος στη δεξιά πλευρά έχει παίξει και ο Κασάμι και ο Μανιάτης και πολλές φορές… κανένας σε αυτόν τον παράξενο σχηματισμό που δοκιμάζει πολλές φορές ο Μίτσελ, δίχως κλασικό δεξί εξτρέμ. Η σκέψη προώθησης του Ελαμπντελαουί δεν έχει εφαρμοστεί και δεν μοιάζει στις προτεραιότητες του Ισπανού.
 
Ο Φουστέρ ταιριάζει σε ένα τέτοιο πλάνο, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση. Δίχως φυσικά να είναι πάνω στη γραμμή, αλλά με μεγάλη δράση από τη δεξιά πλευρά και με βοήθειες στον άξονα, ένα σχέδιο που είναι φανερό ότι έχει ως βασικό στο μυαλό του ο προπονητής, όπως έχει δείξει στα περισσότερα από τα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα. 
 
Γι΄αυτό και είναι δεδομένο πως όσο αδημονούν στον Ολυμπιακό για να γυρίσει απολύτως υγιής στη δράση ο Δημήτρης Σιόβας και να δώσει αμυντικές λύσεις, άλλο τόσο ο Μίτσελ περιμένει με ανυπομονησία να έχει ξανά τη δυνατότητα να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας τον Φουστέρ…

Σχετικά άρθρα