Πονάει το χέρι μου όταν γράφω στον υπολογιστή. Να βάλω πάγο;

14 Οκτωβρίου 2014
Στέργιος, 32 ετών ρωτά

Ρωτά ο αναγνώστης μας Στέργιος Κ.

Γράφω πολλές ώρες στον υπολογιστή και κάποιες φορές αισθάνομαι τσιμπήματα στην παλάμη κάτω από το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και ελαφρύ κάψιμο. Ο πάγος βοηθάει;

Απαντάει ο Ευάγγελος Κατσαρός, Νευρολόγος MD

Οι κινήσεις των χεριών  μας, όταν γράφουμε για πολλές ώρες καθημερινά, είτε με ποντίκι στον υπολογιστή είτε με στυλό σε χαρτί, μπορεί να δημιουργήσουν τοπική κόπωση στον καρπό και στα δάκτυλα, που στη συνέχεια μετατρέπεται σε πόνο. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση του πάγου είναι ελαφρά ανακουφιστική και πολύ πρόσκαιρη, ενώ πιο αποτελεσματικό είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα χαλαρώνοντας τα χέρια σας κάθε φορά. Οπωσδήποτε αν επιμένουν για καιρό τα συμπτώματα θα χρειαστεί και ηλεκτρομυογράφημα-νευρογράφημα για να μελετηθεί τυχόν εντοπισμένο πρόβλημα των νεύρων στα χέρια.


Λίγα λόγια για τον γιατρό μας

 Απόφοιτος της στρατιωτικής ιατρικής σχολής το 1983, συνέχισε την εκπαίδευσή του στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Το 1986 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Νευρολογία, αρχικά στο ίδιο νοσοκομείο και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών, ολοκληρώνοντας το 1990. Υπηρέτησε ως Νευρολόγος στο 106 στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας (1990-1992), και ακολούθως ως επιμελητής της Νευρολογικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ. Από το 1999 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής της ιδίας κλινικής, οπότε και παραιτήθηκε από το στρατό. Από το 2005 έως σήμερα είναι διευθυντής Νευρολόγος στο Νοσοκομείο METROPLITAN και από το 2013 επιστημονικός υπεύθυνος της EUROSYNAPSIS IKE.

Κύρια ενδιαφέροντά του είναι επιληψία, κεφαλαλγία, Πολλαπλή σκλήρυνση, νόσος Parkinson, και η προληπτική ιατρική.Είναι μέλος της Ελλ. Εταιρείας Νευρολογίαςκαι της Ελλ. Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης.

AdTech Ad
 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Paul Lefevre Geraldy
Η Σκέψη της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy