Νόστιμες και θρεπτικές σαλάτες για να πάρετε στο γραφείο

14 Οκτωβρίου 2014

Λιβανέζικη σαλάτα fattoush

Λιβανέζικη σαλάτα fattoush

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
Ντομάτες
Πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες )
Αγγούρι
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Μαϊντανός
Αραβική πίτα ή κρουτόν

Για τη Σως
Σκόρδο
Λεμόνι
Ξύδι
Σουμάκ

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε. Τηγανίζουμε την αραβική πίτα μέχρι να ροδίσει και την κόβουμε σε κομμάτια μέσα στα λαχανικά ή αλλιώς ρίχνουμε μέσα τα κρουτόν.

Χτυπάμε δυνατά σε σέικερ το πολτοποιημένο σκόρδο, το λεμόνι ,το ξύδι και το σουμάκ και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

 

Σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι

Σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι

Υλικά

Για 2-4 άτομα

150 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ντομάτες
1 αγγούρι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.

Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

 

Σαλάτα με κουσκούς, φακές και ντοματίνια

 

Σαλάτα με κουσκούς, φακές και ντοματίνια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνια κουσκούς
1 φλιτζάνι ψιλές φακές βρασμένες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
5 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

 

 

 

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το κουσκούς,παίρνετε ένα πυρέξ και ρίχνετε το κουσκούς. Στη συνέχεια προσθέστε με καυτό νερό μέχρι να σκεπάσει το κουσκούς και μετά καλύπτετε με μια μεμβράνη. Αφήνετε για 5 λεπτά και το κουσκούς είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το κουσκούς και τις βρασμένες φακές.
 
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ