Μοναξιά: 9 τρόποι που ποτέ δε σκέφτηκες για να βρεις φίλους

14 Οκτωβρίου 2014

Γιατί  ότι ο άνθρωπος επιλέγει τη μοναξιά; Μπορεί να βγει απ' αυτό το λούκι;

Απάντηση: Τον άνθρωπο τον οδηγούν στην απομόνωση οι συγκε­κριμένες ή οι αόριστες φοβίες.

Το πρόβλημα της μοναξιάς του ξεκινάει, αρχικά, από την έλλειψη διάθεσης να επικοινωνήσει ή να προσφέρει στο συνάνθρωπό του, αλ­λά και από τον αρνητικό τρόπο που επικοινωνεί. Δηλαδή, δεν έχει μια καλή κουβέντα να πει για κανέναν.

Ο μοναχικός άνθρωπος καταπιέζει την ίδια του την ανάγκη για αγά­πη και συντροφικότητα. Καταδικάζει τον εαυτό του να μην επικοινω­νεί με τους άλλους να μην παίρνει και να μην προσφέρει.

Ο άνθρωπος που του αρέσει να δίνει και αντλεί χαρά όταν προ­σφέρει δεν νιώθει μοναξιά, επειδή πάντοτε θα βρίσκει κάποιον που να θέλει να παίρνει.

Δίνει στους άλλους αυτό που έχουν ανάγκη, αυτό που χρειάζονται.

Το κυριότερο που χρειάζεται ο καθένας μας είναι η καλή διάθεση και ένα δεκτικό αυτί να μας ακούσει.

Οι περισσότεροι από μας δεν χρειαζόμαστε δώρα ή οτιδήποτε άλ­λο απ' αυτούς που μας αγαπούν για να νιώσουμε την αγάπη τους.

Χρειαζόμαστε μόνο ένα χαμόγελο, μια ευχάριστη κουβέντα. Υπάρ­χει άνθρωπος που να μη θέλει να τον ακούσει κάποιος με κατανόηση και χωρίς να τον κρίνει;

Όταν σου αρέσει να προσφέρεις είναι σίγουρο ότι θα βρεις ανθρώ­πους που θέλουν να δεχτούν την κάθε προσφορά σου.

Η συνειδητή σου απόφαση να προσφέρεις λίγο από το χρόνο σου για να κάνεις συντροφιά με κάποιον να του προσφέρεις λίγες ευχάρι­στες στιγμές, μια ευχάριστη συζήτηση από το τηλέφωνο είναι μερικές λύσεις και η απάντηση για τη μοναξιά.

Ερώτηση: Όταν δεν έχουμε γνωριμίες, με ποιους θα κάνουμε πα­ρέα, πώς θα βρούμε σύντροφο.

Απάντηση: Σήμερα που έχουμε προοδεύσει στις επικοινωνίες, που οι άνθρωποι έχουν πιο εξελιγμένες ιδέες για τη συντροφικότητα σε σχέση με το παρελθόν, είναι πιο εύκολο να κάνουμε γνωριμίες.

Υπάρχουν καθημερινά πάρα πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και μπορείς να πας. Τις εκδηλώσεις αυτές τις ανακοινώνουν στα περιοδικά που ασχολούνται με τη διασκέδαση.

Αλλά υπάρχουν και πολλοί σύλλογοι, ορειβατικοί, χορευτικοί, που παίζουν σκάκι, και τόσοι άλλοι. Δες ποια δραστηριότητα σου αρέσει και εντάξου σε κάποια ομάδα.

Όταν μπεις σε μια ομάδα αυτόματα κάνεις γνωριμίες που είναι στο χέρι σου να τις κάνεις φιλικές.

Αν είσαι σε μικρή πόλη, ψάξε να βρεις ποιος οργανώνει εκδηλώ­σεις και πήγαινε να τις παρακολουθείς.

Έχω παρατηρήσει στις εκδρομές μου στην ελληνική επαρχία ότι υπάρχουν σύλλογοι γυναικών που ασχολούνται με χειροτεχνήματα, με τυποποίηση παραδοσιακών προϊόντων και άλλες δραστηριότητες.

Αυτό δείχνει ότι σε όποιον αρέσει η παρέα, η συντροφικότητα, βρί­σκει τον τρόπο να την έχει.

Aπόσπασμα από το βιβλίου του Παύλου Σιδέρη Δυναμικός Τρόπος Ζωής 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Αναι***** ****
14:37 Τρίτη 13/09/2016
Γειά σας Βρίσκομαι σε μια δυσάρεστη θέση κα Θ ήθελα να με βοηθήσετε Παω Τρίτη Γυμνασίου Το Φεβρουάριο μετακομίσαμε με την οικογένεια μου σε μια άλλη πόλη Εκεί άρχισα Ν κάνω παρέες αλλά με δείχναμε επειδή ήθελαν να πούνε να δικά τους Έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν έχω βρει μια φίλη Πηγαίνω κάθε μέρα σπίτι στεναχωριμενη και κλαίω Τι να κάνω Πώς να το αντιμετωπίσω Τι να κάνω για να με κάνουν παρέα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ