Στου Υπουργό για εξηγήσεις ο Καπέλο

Η Εθνική Ρωσίας δεν παίζει καλά, δεν σημειώνει θετικά αποτελέσματα κι έτσι ο Φάμπιο Καπέλο κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Ρώσο υπουργό Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, μετά την τελευταία εντός έδρας απογοητευτική ισοπαλία (1-1) με τη Μολδαβία για τα προκριματικά στο Euro 2016, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας.

«Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα υπερβούν τους προκριματικούς και θα παίξουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά δεν μου άρεσε ούτε το αποτέλεσμα ούτε το παιχνίδι» σημείωσε με απογοήτευση ο Μούτκο, ο οποίος ανακοίνωσε το σχέδιό του να συναντηθεί με τον προπονητή της ρωσικής Εθνικής ομάδας την επόμενη εβδομάδα, όταν εκείνος επιστρέψει στη Μόσχα. 

«Ακόμη και οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι» είπε ο υπουργός. «Έχασα τον αγώνα της Φόρμουλα Ένα στο Σότσι για να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Εκεί, στις κερκίδες υπήρχαν 55.000 άνθρωποι που επευφημούσαν το δικό μας Ρώσο οδηγό Ντάνιλ Κβίατ. Θα ήθελα αυτό το είδος της αγάπης και για το ποδόσφαιρο» πρόσθεσε. 

Σε αμφισβήτηση από τα μέσα ενημέρωσης, τους οπαδούς και τους βουλευτές για την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, ο «Ντον Φάμπιο» δίνει τώρα εξετάσεις στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι για τέσσερις μήνες, μεταξύ άλλων, ο Καπέλο δεν λαμβάνει το μισθό του, που είναι ο υψηλότερος στον πλανήτη για ομοσπονδιακό προπονητή και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέρχεται σε 8,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (€ 691.000 ανά μήνα) ως το 2018, όταν η Ρωσία θα φιλοξενήσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σχετικά άρθρα