Τα δύο αδέλφια με την αμύθητη περιουσία και ο μυστηριώδης θάνατός τους

15 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της σπείρας με μέλος παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, καθώς οι Αρχές εκτιμούν πως ίσως βρίσκονται μπροστά στην εμφάνιση μιας νέας εταιρείας δολοφόνων.
Εκείνο που έχει κινήσει υποψίες στην ΕΛ.ΑΣ. είναι τα στοιχεία δύο θανόντων τα οποία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει η σπείρα για να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ.

Αυτή ήταν και η λάθος κίνησή τους, καθώς, στις 7 Οκτωβρίου χρησιμοποίησαν εκ νέου τα στοιχεία για να κάνουν ανάληψη 50.000 ευρώ, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι εγκληματίες συνελήφθησαν και στη συνέχεια η σπείρα εξαρθρώθηκε.

Τα στοιχεία ανήκαν σε δύο αδελφούς οι οποίοι είχαν βρεθεί νεκροί μέσα στο σπίτι τους στις 7 Ιουλίου 2014. Ο θάνατος των δύο αδελφών, ενός 83χρονου και ενός 64χρονου, είχε αποδοθεί σε φυσικά αίτια, αλλά με πολλά ερωτήματα, και πλέον δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση.

Τα δύο αδέλφια είχα αμύθητη περιουσία, καθώς η οικογένειά τους διατηρούσε πολλά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και πολλά ακίνητα. Οι δύο άνδρες είχαν μεγάλα εισοδήματα από εισπράξεις ενοικίων, ωστόσο ζούσαν κυριολεκτικά σαν ρακοσυλλέκτες.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το θέαμα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι τους ήταν αποκρουστικό, καθώς το διαμέρισμα ήταν γεμάτο σκουπίδια, με πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, και σε καμία περίπτωση δεν συμβάδιζε με την οικονομική επιφάνεια των δύο νεκρών.

Από τη νεκροτομή δεν είχε προκύψει η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο η υπόθεση, μετά την εξάρθρωση της σπείρας, αναμένεται να ανοίξει εκ νέου. Αλλωστε και μόνο το γεγονός πως δύο αδέλφια που είχαν διαφορά ηλικίας είκοσι χρόνια πέθαναν την ίδια στιγμή από φυσικά αίτια δημιουργεί υποψίες.

Σημειωτέον ότι τα νεκρά αδέλφια εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, καθώς είχαν να δώσουν αρκετές ημέρες σημεία ζωής τον περασμένο Ιούλιο.

Οι Αρχές, από την πλευρά τους, αναμένεται να ζητήσουν νέα νεκροτομή, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η σπείρα να εμπλέκεται ενεργά στον μυστηριώδη θάνατο των δύο πλούσιων «ρακοσυλλεκτών».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Αναφορικά με τον 46χρονο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε μέλος επαρχιακής ομάδας που ανέβηκε στην Α' Εθνική στα μέσα της δεκαετίας του '90 και στο ρόστερ της συμμετείχαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ενώ ο ίδιος αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Πως ξεκίνησε το θρίλερ 

Αιφνίδιος θάνατος και αυτοκτονία ή «εξωτερική» δηλητηρίαση με στόχο τη μεγάλη περιουσία των δύο πλούσιων «ρακοσυλλεκτών» είναι τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την υπόθεση του «ταυτόχρονου» θανάτου δύο αδερφών και την προσπάθεια απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού από τον κοινό τους τραπεζικό λογαριασμό. 

Ένας 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεγάλων σωματείων όλων των κατηγοριών, μία 47χρονη συμβολαιογράφος, ένας 66χρονος οικοδόμος, ο 42χρονος φερόμενος ως «αρχηγός», που αναζητείται μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών, φέρονται να επιχείρησαν με πλαστό πληρεξούσιο να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό των νεκρών αδερφών, συνολικού ύψους 550.000 ευρώ. 

Υποψίες

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί αφορμή για νέα αστυνομική έρευνα των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών, που βρέθηκαν νεκροί σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι τους στην οδό Διός στη Βουλιαγμένη στις 7 Ιουλίου 2014. Από την νεκροτομή των σορών δεν προέκυψαν ιατροδικαστικά ευρήματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. 

Προκαλεί εντύπωση όμως ο ταυτόχρονος «παθολογικός» θάνατος των δύο αδερφών, που είχαν ηλικιακή διαφορά… 16 χρόνων, με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνούν προσεκτικά το ενδεχόμενο μιας νέας «εταιρίας δολοφόνων». Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής έχουν ζητήσει και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο ανιψιός των νεκρών επεσήμανε την αλληλεξάρτηση των δύο αδερφών και το ενδεχόμενο αν πέθαινε ο ένας, ο άλλος να αυτοκτονούσε ενδεχομένως και με υπνωτικά χάπια. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, πολύ δύσκολα οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν το ενδεχόμενο «εξωτερικής» δηλητηρίασης, εκτός αν διαπιστωθεί ότι έχουν δηλητηριασθεί και οι δύο. 

Η οικογένειά τους στο παρελθόν διατηρούσε πολλά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και πολλά ακίνητα. Τα αδέρφια είχαν μεγάλα εισοδήματα από εισπράξεις ενοικίων. 

Ωστόσο είχαν μία ιδιόμορφη στάση ζωής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν μετατραπεί σε ρακοσυλλέκτες, κάνοντας το σπίτι τους μία απέραντη αποθήκη από διάφορα πράγματα που μάζευαν. Οι συνθήκες υγιεινής στο σπίτι ήταν πολύ κακές, με τα ποντίκια να κάνουν… βόλτες μέσα σε αυτό. 

Η οικονομική τους κατάσταση και η ιδιότυπη στάση ζωής τους ήταν γνωστές στην τοπική κοινωνία. Τον περασμένο Ιούλιο, και ενώ είχαν να δώσουν αρκετές ημέρες σημεία ζωής, κάτοικοι μπήκαν στο σπίτι και εντόπισαν νεκρά τα δύο αδέρφια, σε προχωρημένη σήψη. 

Με «πληρεξούσιο»

Η νέα πτυχή της υπόθεσης ξεκινά όταν δύο από τους κατηγορουμένους επιχειρούν να εκταμιεύσουν 160.000 ευρώ από το λογαριασμό των δύο νεκρών αδερφών. 

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 ένας 66χρονος μαζί με ένα 42χρονο πηγαίνουν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο, δείχνουν πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» τα δύο νεκρά αδέρφια. 

Οι υπάλληλοι της τράπεζας υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και από την έρευνα που έκανε το αρμόδιο τμήμα ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι «εντολείς» ήταν νεκροί, κάτι που προκάλεσε την άμεση ειδοποίηση της Αστυνομίας. 

Στις 7 Οκτωβρίου και ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, ο 66χρονος πήγε και πάλι στην τράπεζα όπου παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. 

Ο 66χρονος, μετά τη σύλληψή του, ισχυρίστηκε ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν η παραλαβή της επιταγής για την οποία η αμοιβή του θα ήταν 3.000 ευρώ. 

Όπως είπε, τα χρήματα αυτά προορίζονταν για το δικηγόρο του γιου του ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή επειδή σκότωσε έναν αστυνομικό για τα μάτια μιας κοπέλας. 

Λίγο αργότερα συνελήφθη ο 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που ήταν κοντά στην τράπεζα, και ακολούθησε η σύλληψη της 47χρονης συμβολαιογράφου, που φαίνεται πως είχε συντάξει και επικυρώσει το πληρεξούσιο. Σε βάρος της έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Αναζητείται ο 42χρονος φερόμενος ως «αρχηγός», που φαίνεται να είχε δώσει πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των νεκρών αδερφών, και άγνωστος ακόμη αριθμός συνεργών τους.Πηγή:axortagos.gr , e-typos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ