Νόστιμος και θρεπτικός μπακαλιάρος με σπανάκι

15 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι κόκκινο και μαύρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.

 

 

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

www.mamapeinao.gr

Δείτε και:


Σουπιές με φακές και σπανάκι

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού φακές
  • 800 γραμμ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμ. σπανάκι (μικρόφυλλο)
  • 400 γραμμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25’, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄. Τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

 

Για 5 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

 

 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ