5 μυστικά για τέλεια σπιτικά κοκτέιλ

<p>Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,</p>
<p>Όσοι πίστεψαν ότι το κοκτέιλ ήταν μια μόδα που ήρθε για λίγο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, αφού στα πολυάριθμα μπαρ της πόλης οι ειδικοί πίσω από την μπάρα σκέφτονται τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς για να μας ιντριγκάρουν κι εμείς τσουγκρίζουμε, χορεύουμε, γελάμε και φλερτάρουμε με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Κι αν θέλουμε να το απολαύσουμε στο σπίτι; Ποιος φοβάται το κοκτέιλ; Σίγουρα όχι εμείς, μιας και με τα παρακάτω 5 μυστικά θα γίνουμε μετρ του είδους!</p>
<p><span>1.</span> <span>Ζάχαρη</span></p>
<p>Σε κάποια κοκτέιλ είναι απαραίτητη η προσθήκη ζάχαρης. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως τη ζάχαρη πρέπει να την ζυγίζουμε κι όχι να την μετράμε με μεζούρα όπως το σιρόπι, ένα άλλο δημοφιλές συστατικό των κοκτέιλ.</p>
<p><span>2.</span> <span>Χυμός εσπεριδοειδών</span></p>
<p>Σε αρκετά κοκτέιλ γίνεται ανάμειξη του αλκοόλ με χυμό από πορτοκάλι, λεμόνι και άλλων εσπεριδοειδών. Εκείνο, όμως, στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε τη σωστή αναλογία γεύσης. Ο χυμός λεμονιού και μοσχολέμονου πρέπει να μείνει για 4 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν προστεθεί στο κοκτέιλ, ενώ αν σε ένα κοκτέιλ πρέπει να προσθέσουμε χυμό πορτοκαλιού, αυτός πρέπει να είναι φρεσκοστυμμένος.</p>
<p><span>3.</span> <span>Σέικερ</span></p>
<p>Το αν θα χρησιμοποιήσουμε σέικερ ή αναδευτήρι για την παρασκευή του κοκτέιλ είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να πράτουμε ανάλογα με το ποιο από τα δυο εργαλεία είμαστε εξοπλισμένοι. Κοκτέιλ σαν το μαρτίνι, το νεγκρόνι ή το μανχάταν θέλουν αναδευτήρι ώστε να είναι διαυγή, παγωμένα και πλούσια σε υφή. Αντίθετα, όσα περιέχουν διάφορους χυμούς ή ασπράδι αυγού χρειάζονται να αναμειχθούν στο σέικερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.</p>
<p><span>4.</span> <span>Πάγος</span></p>
<p>Αρκετά δημοφιλή κοκτέιλ περιέχουν θρυμματισμένο πάγο. Ωστόσο λόγω του πάγου, η γεύση τους πρέπει να είναι ελαφρώς πιο γλυκιά, οπότε και πρέπει να προστεθεί λίγη ζάχαρη παραπάνω ή όποια γλυκαντική ουσία αναγράφεται στη συνταγή.</p>
<p><span>5.</span> <span>Κρέμα</span></p>
<p>Σε ορισμένα κοκτέιλ και κυρίως σε αυτά που έχουν ως βάση τον καφέ, χρησιμοποιούμε κρέμα δηλαδή σαντιγί. Βέβαια, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η σαντιγί δεν είναι μόνο για το γαρνίρισμα, αλλά τη γευόμαστε σε κάθε γουλιά, οπότε πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.</p>
<p>Και μια τελευταία συμβουλή, όπως σε όλα, έτσι και στο κοκτέιλ χρειάζεται εξάσκηση, όποτε αν την πρώτη φορά δεν πετύχετε τη γεύση που θέλετε, μην πτοηθείτε και δοκιμάστε ξανά!</p>
<p><span>www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα