10 παιδιά αποπλανήθηκαν από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες»!

15 Οκτωβρίου 2014

Στοιχεία σοκ από τη δράση την παιδόφιλων συγκεκριμένα στην περιοχή της Αθήνας ανέφερε στη Βουλή ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Σφακιανάκης μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω Κούκλες» αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο, μόνο στην Αθήνα, 10 παιδιά τα οποία βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες από τους γονείς τους. 

Αίσθηση προκάλεσε και μια αναφορά του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος αποκάλυψε ότι μια καθηγήτρια στα Χανιά που στο παρελθόν είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της έκτης δημοτικού διορίστηκε ξανά φέτος ως αναπληρώτρια στο Ηράκλειο γιατί στον φάκελό της έγραφε απλά...  «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά.»

Ο Μανώλης Σφακιανάκης παρουσίασε στη Βουλή και άλλα στοιχεία για το έγκλημα στο Διαδίκτυο λέγοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2011 έως το 2014 έχουν συλληφθεί συνολικά 1.028 κατηγορούμενοι για εγκλήματα μέσω Ιντερνετ, εκ των οποίων οι 271 είναι για παιδική πορνογραφία. Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ χρόνων έχουν αποτραπεί 1.060 αυτοκτονίες. 

«Ημουν στην Νέα Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», ανέφερε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα TLO που σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ότι περνάει μέσα από τα «κανάλια» το.. τσιμπάει. Παραδείγματος χάριν εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας. «Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό το πρόγραμμα και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.Protothema.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ