Κάλεσμα Γιαννιώτη στους Πειραιώτες

Σκυτάλη στον Πειραιά στις 16 Νοεμβρίου με τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή από το 2011 μέχρι και σήμερα, να καλεί όλους τους Πειραιώτες να στηρίξουν τον πρώτο μεγάλο αγώνα δρόμου του Δήμου Πειραιά, που σηματοδοτεί και τη νέα αρχή για τη δημοτική αρχή του μεγάλου λιμένα της χώρας, καθώς είναι και το πρώτο σημαντικό μαζικό γεγονός που θα φέρει την σφραγίδα της.

Ο “ερυθρόλευκος” πρωταθλητής ανακοίνωσε πρώτος τη δική του ομάδα με τους δευτεραθλητές Ευρώπης στο πρόσφατο ευρωπαϊκό κολύμβησης στο Βερολίνο, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλλυ Αραούζου, αλλά και με τον προπονητή τους, Νίκο Γέμελο, οι οποίοι ανοίγουν τον κύκλο των επίλεκτων ομάδων που θα αγωνιστούν 16 Νοεμβρίου στις σκυταλοδρομίες του Πειραιά.

Πρεσβευτής των Piraeus Street Relays 2014 ο Σπύρος Γιαννιώτης, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, παίρνει τη σκυτάλη και θα τρέξει στo Πασαλιμάνι σε έναν μοναδικό ομαδικό αγώνα δρόμου, στέλνοντας το μήνυμα συνεργασίας πρός όλους τους Πειραιώτες για να βγουν στους δρόμους της πόλης τους και να δείξουν ότι ο Πειραιάς είναι ισχυρός και μεγάλος!

“Δίνουμε σκυτάλη στον μαζικό αθλητισμό, δίνουμε σκυτάλη στις συνεργασίες, γιατί μέσα από τις συνεργασίες πετυχαίνουμε πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Δίνουμε σκυτάλη στον Πειραιά, που είναι μεγάλος και ήρθε η ώρα να φωνάξει παρών σε μεγάλα γεγονότα, να γίνει πρωταγωνιστής και να ζήσει ένα τόσο όμορφο και ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός.

Καλώ όλους τους Πειραιώτες να βρεθούν στις 16 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι και να τρέξουμε μαζί, είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα με… περάσουν! Σημασία έχει η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα για τον Πειραιά. Ζω στον Πειραιά από το 1999, ανήκω στον Ολυμπιακό από το 1998 και είναι πραγματικά υπέροχο να τρέξω μαζί με όλον τον κόσμο του Πειραιά στο Πασαλιμάνι, για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία”.

 

Γιαννιώτης: “Και του χρόνου σκυτάλη στην κολύμβηση…”

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής εδώ και τρία χρόνια που αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου θα κάνει ένα διάλειμμα και θα πάρει την σκυτάλη μαζί με τους Αντώνη Φωκαϊδη, Κέλλυ Αραούζου και Νίκο Γέμελο, όμως για του χρόνου εύχεται να μπει στο πρόγραμμα και η κολύμβηση: “Βρίσκομαι στην διάρκεια της προετοιμασίας μου για το Ρίο και είμαι σε καλή κατάσταση, γι αυτό όμως οφείλω να ευχαριστήσω την Eurobank που με στηρίζει σε όλη τη διάρκεια της Ολυμπιακής προετοιμασίας μου. Και αν φέτος μου επιτρέπεται να κάνω ένα μικρό διάλλειμμα από το νερό και να τρέξω μαζί με τους συναθλητές μου για τον Πειραιά, του χρόνου ελπίζω το πρόγραμμα να διευρυνθεί και να είμαι παρών σε swimming relays στον Πειραιά “.

ΟΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ

Οι σκυταλοδρομίες δρόμου 10 χιλιομέτρων (4×2500μ., 2×5000μ.) έκαναν την εμφάνισή τους φέτος με την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων σε Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα και αποτελούν ήδη ένα κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, αφού απευθύνονται και προσελκύουν απλούς αθλούμενους πολίτες που συμμετέχουν στο μοναδικό ομαδικό αγώνα δρόμου που υπάρχει στην Ελλάδα.
Η αυλαία για το 2014 πέφτει στον Πειραιά με τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου που έχει γίνει στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, παρουσία του κορυφαίου Έλληνα αθλητή!
Οι εγγραφές για τον αγώνα του Πειραιά έχουν ήδη ξεκινήσει και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φτιάξουν 4άδα ή 2άδα και να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.relays.gr έως τις 11 Νοεμβρίου.



 

Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης εμβληματική φιγούρα για την ελληνική κολύμβηση και τον ελληνικό αθλητισμό, είναι ο κορυφαίος κολυμβητής όλων των εποχών και έχει αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας αθλητής το 2011, το 2012 και το 2013. Μετράει αναρίθμητες διακρίσεις με κορυφαίες στιγμές στα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2011 στη Σαγκάη όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης και το αργυρό στα 5 χιλιόμετρα στην ίδια διοργάνωση, καθώς και το 2013 όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα κι το αργυρό στην σκυταλοδρομία ανοικτής θαλάσσης με τους Φωκαϊδη και Αραούζου.


 


Η ΑΡΑΟΥΖΟΥ, Ο ΦΩΚΑΪΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΜΕΛΟΣ

Η Κέλλυ Αραούζου είναι η κορυφαία κολυμβήτρια στη γενιά της. Έχει ήδη κατακτήσει μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Ο Αντώνης Φωκαϊδης θεωρείται ο διάδοχος του Σπύρου Γιαννιώτη και αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Γέμελος, προπονητής των συγκεκριμένων αθλητών και ο άνθρωπος που έχει καθοδηγήσει τους αθλητές σε κορυφαίες διακρίσεις για την ελληνική κολύμβηση.

 

 

Σχετικά άρθρα