Αναχώρησε με πίστη και… προβλήματα ο Ολυμπιακός

Για την Ισπανία αναχώρησε ο Ολυμπιακός για το πρώτο τζάμπολ της φετινής σεζόν της Ευρωλίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν απόψε (22:00 ΝΕΡΙΤ) την περσινή θριαμβεύτρια στο EuroCup, Βαλένθια, επιτυχία που χάρισε στον ισπανικό σύλλογο την επιστροφή στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα είχε αξιοσημείωτη πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού λίγο έλειψε να αποκλείσει στα ημιτελικά την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Στην τεχνική ηγεσία της ιβηρικής ομάδας είναι ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ενώ στο ρόστερ της βρίσκεται ο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ρομέιν Σάτο. Εκτός παρέμεινε ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς λόγω τραυματισμού, ωστόσο διαθέτει ποιοτικούς παίκτες όπως οι Ρίμπας, Ρόσομ, Μπάικς,  Βίβες, Λούτσιτς, Χαρανγκόντι και Αγκιλάρ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού στη διάθεση του Μίλαν Τόμιτς δεν βρίσκονται οι Πρίντεζης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, ενώ ο Λοτζέσκι προέρχεται από απραξία τεσσάρων ημερών και δεν είναι 100% έτοιμος. Σίγουρα θα χρειαστούν και… οι πληροφορίες που θα δοθούν από τον Λαφαγέτ, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις καθώς αγωνιζόταν στις «νυχτερίδες» πέρυσι.

Παρόλα ταύτα πάντως ο Τόμιτς υπογράμμισε πως «προετοιμαστήκαμε καλά και πάμε στη Βαλένθια να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες. Η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη αλλά μπορεί να λέγαμε διαφορετικά πράγματα αν δεν είχαμε απουσίες». 

Αυτή είναι η 5η φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις νίκες. 

Στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης οι Λαμποράλ Κούτσα, Νεπτούνας, Ερυθρός Αστέρας και Γαλατάσαραϊ, με την Λαμποράλ να επιτυγχάνει χθες το βράδυ μια εύκολη νίκη (88-69) στην έδρα της επί των άπειρων Λιθουανών της Νεπτούνας, στο εναρκτήριο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης.

Σχετικά άρθρα