Όλγα Κεφαλογιάννη: Το διαζύγιο… βόμβα μετά από 19 χρόνια κοινής πορείας και μεγάλου έρωτα με τον Μάνο Πενθερουδάκη – Η σχέση της με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τα ανέμελα καλοκαίρια με τις αδερφές της στην Κρήτη

Συνέντευξη στην Athens Voice έδωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή και το διαζύγιο μετά από δέκα χρόνια γάμου.

«Βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο γιατί πολύ πρόσφατα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου που αφορά στον γάμο μου. Ήταν μια μακρά και δημιουργική περίοδος που μόνο καλές αναμνήσεις αφήνει. Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη, όπως σε κάθε καινούρια αρχή», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος της για τη νέα χρονιά είναι «να μπορώ να λειτουργώ σε ισορροπία, να βιώνω τις χαρές και τις λύπες της ζωής μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου». Με τον Μάνο Πενθερουδάκη παντρεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, στο Κολωνάκι, με κουμπάρο τον Δημοσθένη Βαρδινογιάννη στις 22 Ιανουαρίου του 2010.

https://www.instagram.com/p/Bzx1DxMovYK/

Ο μεγάλος έρωτας με τον Μάνο Πενθερουδάκη

Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2001 σε κοινή παρέα φίλων. Στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους απέφευγαν επιμελώς τη δημοσιότητα και ζούσαν μαζί αθόρυβα. Για τον Μάνο Πενθερουδάκη, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουκουρεστίου, ο γάμος του με την κα Κεφαλογιάννη ήταν ο δεύτερος.

Είχε κάνει έναν ακόμη γάμο από τον οποίο είχε αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη. Το ζευγάρι ζούσε στον Λυκαβηττό και επέλεγε να κάνει ταξίδια είτε στο αγαπημένο του νησί, την Κρήτη, είτε σε κάποιο εξωτικό προορισμό. Τώρα και οι δύο τους, όπως επιβεβαίωσε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον σε ότι αφορά στον εαυτό της, είναι έτοιμοι για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Όσοι γνωρίζουν καλά το ζευγάρι μιλούσαν για έναν μεγάλο έρωτα, που ήταν κεραυνοβόλος, αφού το ειδύλλιο δεν άργησε να αρχίσει. Από την αρχή ο ένας στήριζε τον άλλο αλλά με διακριτικό τρόπο ενώ οι υποχωρήσεις και των δύο λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων ήταν πολλές.

https://www.instagram.com/p/B4Z9CAblf1V/

Γιατί δεν έχει κάνει παιδί;

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στη Σάσα Σταμάτη το 2018, μια ερώτηση αφορούσε στο ζευγάρι και στο αν ο άντρας της… τρώει παντόφλα. Τότε η ΌΛγα Κεφαλογιάννη γέλασε και ρωτώντας «θα αστειεύεσαι», εξήγησε πως θωρεί «ότι δεν πρέπει ποτέ μια γυναίκα να καπελώνει τον άντρα της. Δεν ψάχνω το κινητό του. Έχω πάντα μια σκέψη, όταν ψάχνεις βρίσκεις».

Ερωτώμενη αν την ενοχλεί η ερώτηση γιατί δεν έχει κάνει παιδί, η κα Κεφαλογιάννη λέγοντας πως «τo να κάνω παιδί ήταν κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ, αλλά δεν μου έτυχε», δήλωσε ότι νιώθει υπερπλήρης με τα έξι πολυαγαπημένα της ανίψια, τα παιδιά που έχουν οι δύο αδερφές της.

Είχε σκεφθεί να σπουδάσει υποκριτική!

Και μπορεί να είναι δικηγόρος και πολιτικός αφού εκλέχτηκε βουλευτής από το 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και διετέλεσε υπουργός Τουρισμού από το 2012 ως το 2015 στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί  από μικρή την τραβούσε το θέατρο. Μάλιστα, υπήρξε στιγμή, σε μικρή ηλικία, που είχε σκεφθεί να σπουδάσει υποκριτική, παράλληλα, όμως, με τις σπουδές της στη Νομική.

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα και είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την ομώνυμη οικογένεια των Ανωγείων Ρεθύμνης με σημαντική δράση κατά τις Κρητικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Εθνική Αντίσταση.

https://www.instagram.com/p/B4PePqzljuH/

Η σχέση της με την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Πολύχρονη είναι η παρουσία της οικογένειάς της στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και είναι πρώτη ξαδέρφη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Από τη μητέρα της κατάγεται από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βαρδινογιάννη και είναι ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Για αυτό και βρίσκεται συχνά σε εκδηλώσεις της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Αποφοίτησε το 1992 από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων στο Βασιλικό Κολλέγιο (King’s College) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και αργότερα στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (2006). Εκτός από τη μητρική της ελληνική, γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Έχει δουλέψει στη Νέα Υόρκη ως δικηγόρος

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1999. Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε για μια διετία ειδική συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή σε νομικά θέματα. Το 2004 προέβη στην ίδρυση του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Ρεθύμνου.

Διετέλεσε στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ ενώ εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι και συγγραφέας

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 μεταπήδησε στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών , επιτυγχάνοντας να αναδειχτεί πρώτη στην προτίμηση του εκλογικού σώματος, συγκεντρώνοντας 17.465 ψήφους. Εξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 που διεξήχθησαν με λίστα καθώς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Μάλιστα, είναι και συγγραφέας. Έχει γράψει το βιβλίο με τίτλο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Από μικρή πάντα, ήταν πολύ δραστήρια. Και εκείνη και οι αδερφές της. «Δεν μεγαλώσαμε με τη λογική τα κοριτσάκια της μαμάς και του μπαμπά. Πήραμε πολύ αυστηρές αρχές, πολλή αγάπη, αλλά μας πέρασαν το μήνυμα ότι πρέπει να μορφωθούμε, να εξελιχθούμε και να παλέψουμε για αυτό που θα επιλέγαμε», έχει δηλώσει.

https://www.instagram.com/p/B7Zb3LcFIqy/

Πολύ δεμένες με τις αδερφές της

Η Όλγα είναι η μεγαλύτερη κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Μια αδερφή της, λέγεται Δανάη και η άλλη, Χριστίνα. «Με τις αδερφές μου είμαστε πολύ στενά δεμένες», έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της. «Θυμάμαι ότι όταν ήμαστε παιδιά, εγώ και η Χριστίνα λέγαμε στους γονείς μας ότι θέλουμε ένα ακόμη αδερφάκι».

«Την ημέρα που εκείνοι έφεραν στο σπίτι τη Δανάη μέσα σε ένα μπλε πορτ μπεμπέ νιώσαμε για μία ακόμη φορά τι σημαίνει πραγματική ευτυχία. Λόγω της κρητικής καταγωγής μας, είμαστε μεγαλωμένες γνωρίζοντας την ουσία του όρου αγαπημένη οικογένεια».

Όπως έχει δηλώσει τόσο η ίδια όσο και η αδερφή της, Χριστίνα, από τον πατέρα τους έχουν κληρονομήσει το κρητικό τσαγανό και από τη μητέρα τους, η οποία θυσίασε την καριέρα της για να τις μεγαλώσει, τις αρχές που κουβαλούν μέχρι σήμερα, όπως το να πατούν γερά στα πόδια τους ποντάροντας αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?v=9OkB62ktHyA

Τα ανέμελα καλοκαίρια στην Κρήτη

Με τη Χριστίνα όταν ήταν μικρές, ένιωθαν σχεδόν σαν δίδυμες. «Η Δανάη ήταν το μικρό μας και εμείς όποτε χρειαζόταν παίζαμε τον ρόλο της μαμάς», έχει αποκαλύψει, τονίζοντας ότι «με τη Χριστίνα μοιραζόμασταν τα μυστικά μας, αλλά και τα ρούχα. Μια ζωή με θυμάμαι να γκρινιάζω για κάποιο φόρεμα που είχε εξαφανίσει από την ντουλάπα μου. Αν και είμαστε διαφορετικές, αλληλοσυμπληρωνόμαστε και νιώθουμε πολύ δεμένες».

Αν και οι τρεις τους χωρίστηκαν για να σπουδάσουν, η οικογενειακή ευτυχία της κοριτσοπαρέας Κεφαλογιάννη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα παιδικά καλοκαίρια στην Κρήτη. «Με το που τελείωναν τα σχολεία πηγαίναμε στο νησί», έχουν δηλώσει και οι τρεις, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχουν ωραιότερες αναμνήσεις από αυτές που έχουμε στο σπίτι της γιαγιάς μας, Χρυσής Βαρδινογιάννη, στην Επισκοπή του Ρεθύμνου.

https://www.instagram.com/p/B32I_cmF2XN/

Είναι μια γυναίκα που δεν περνά απαρατήρητη

Πάντως η Χριστίνα είναι η πρώτη που εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία για να παντρευτεί τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Κακλαμάνη, ενώ ακολούθησε ο γάμος της Δανάης με τον επιχειρηματία Αντώνη Στασινόπουλο. «Ναι μεν για εμάς ήταν ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά συγχρόνως ήταν και σοκ. Ήταν δύσκολο για εμάς να συνειδητοποιήσουμε ότι ξαφνικά η παρέα μας θα έσπαγε».

https://www.instagram.com/p/B16WFRtIxfG/

Πέρα από καταξιωμένη πολιτικός, είναι μια γυναίκα που δεν περνά απαρατήρητη, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει μέχρι και κινηματογραφικούς σταρ που ξενάγησε στην Ελλάδα και στο Μουσείο Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Τουρισμού, όπως ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις που βρέθηκε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα με το γιοτ του Σπίλμπεργκ πριν μερικά χρόνια και ο Ίθαν Χοκ, την εποχή της παγκόσμιας πρεμιέρας  στην Αθήνα του «Before Midnight».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όλγα Κεφαλογιάννη – Μάνος Πενθερουδάκης: Χώρισαν μετά από χρόνια γάμου

Σταύρος Νιάρχος Jr: Ο Έλληνας καρδιοκατακτητής κληρονόμος και το «χαρέμι» του

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η δυναμική, Ελληνοπολωνή κόρη επιχειρηματία που βρήκε «καταφύγιο» στη σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κασέμ Σουλεϊμανί: Το προφίλ του πανίσχυρου Ιρανού στρατιωτικού με τα γκρίζα γένια τον οποίο δολοφόνησαν οι Αμερικανοί – Ο λόγος που ένας εθνικός ήρωας βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» του ΟΗΕ

Αντελίνα Βαρθακούρη: Αυτή είναι η σύζυγος του Χάρη Βαρθακούρη η οποία αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό όσο καμία – Οι στιγμές που «λύγισε» ως μάνα, η γνωριμία με τον σύζυγό της και η απάντηση για τις πλαστικές που (δεν) έχει κάνει

Σχετικά άρθρα