Δεν τη θέλουν για Υπ.Υγείας γιατί είναι υπέρβαρη!

16 Οκτωβρίου 2014

Αντιδράσεις προκαλεί στο Βέλγιο η τοποθέτηση της 52χρονης Maggie De Block στη θέση της υπουργού Υγείας, καθώς η νέα υπουργός ζυγίζει 127 κιλά.


Το πάχος της νέας υπουργού προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις, αφού στα καθήκοντά της είναι και η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. 
Την εκστρατεία εναντίον της De Block ξεκίνησε ο δημοσιογράφος Tom van de Weghe, ανταποκριτής βελγικού καναλιού στην Ουάσινγκτον. Σε ένα tweet αναρωτήθηκε αν αυτή η υπουργός Υγείας μπορεί να είναι αξιόπιστη στη θέση της.


Την ίδια ώρα, ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι την παρομοίωσε με πίνακα του Ρούμπενς, αναφέροντας ότι η προφανής παχυσαρκία της θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια.
Η ίδια αντιμετωπίζει την κριτική με ψυχραιμία. «Ξέρω ότι δεν είμαι μοντέλο, αλλά κοιτάξτε την ουσία, όχι το περιτύλιγμα», δήλωσε. 
Η De Block υπήρξε γιατρός παθολόγος επί 25 χρόνια. Ως υπουργός Μετανάστευσης στην τελευταία κυβέρνηση του Βελγίου, είχε επαινεθεί για την περικοπή του αριθμού των αιτήσεων χορήγησης ασύλου σχεδόν κατά το ήμισυ, ενώ είναι από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς και κάποια στιγμή το όνομά της είχε ακουστεί ακόμα και για την πρωθυπουργία της χώρας. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2008, το 47% του ενήλικου πληθυσμού του Βελγίου είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με την Daily Mail.

 
 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ