Ζουμερο χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον

16 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον
100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
150 γραμμάρια τυρί κασέρι
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
2 κιλά χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)
100 γραμμάρια βούτυρο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες



 

 

 

 

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας απλώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλα. Κατόπιν τοποθετούμε το κρέας πάνω στις λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε το με το θυμάρι.

Αλείφουμε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα.

Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.

Συνοδέψτε το με  ρύζι με σταφίδες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Ρύζι με σταφίδες

 

Ρύζι με σταφίδες



Υλικά

250 γραμμάρια ρύζι
100 γραμμάρια σταφίδες
Άσπρο ξηρό κρασί
1 λεμόνι
2 κουταλιές χυμό μήλου
Αλάτι
 


 

Εκτέλεση

 

Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο και ζεστό, προσθέτουμε το κρασί μαζί με τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε ήδη μουλιάσει για μία περίπου ώρα.



Στραγγίζουμε καλά το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει. Το απλώνουμε σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και  περιχύνουμε με το χυμό του μήλου.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια: Απορίες αναγνωστών
Πώς πρέπει να φερθείς όταν τελειώνει μια φιλία;
13:59 Τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια: Απορίες αναγνωστών
Πιττακός
Η Σκέψη της ημέρας
13:48 Πιττακός