Μπατίστα: «Έχουμε την πίεση να είμαστε στην κορυφή»

Ως τιμή χαρακτήρισε ο Εστέμπαν Μπατίστα το γεγονός ότι είναι συμπαίκτης του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό. Ο Ουρουγουανός σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την απόφασή του να φορέσει την πράσινη φανέλα ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα με το “Τριφύλλι”.

Οι δηλώσεις του:

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

«Για μένα ήταν πολύ εύκολο να πω το “ναι” στην πρόταση να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

Προέρχεσαι από την Ουρουγουάη βρίσκεις κοινά σημεία μεταξύ της νοοτροπίας των Λατινοαμερικανών και των Ελλήνων;

«Η κουλτούρα είναι πολύ παρόμοια. Βρίσκω, επίσης, ομοιότητες στον τρόπο ζωής και στο πάθος των φιλάθλων για το παιχνίδι. Ασφαλώς η γλώσσα είναι εντελώς διαφορετική, αλλά αισθάνομαι πολύ άνετα στην Αθήνα».

Ποια είναι τα όνειρα σου για την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

«Θέλω να γίνω Πρωταθλητής εδώ. Είναι μια ομάδα που πάντα θέλει να είναι Πρωταθλήτρια και διεκδικεί τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις, που παίρνει μέρος. Εντάξει, την φετινή σεζόν έχουμε μια νεανική ομάδα, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός, έχουμε την πίεση να είμαστε στην κορυφή και εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν».

Πόσο δύσκολο είναι για μια νεανική ομάδα να διεκδικεί τίτλους;

«Φυσικά είναι δύσκολο. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Το πιο σημαντικό και ευχάριστο είναι ότι οι νέοι παίκτες είναι “διψασμένοι” για μάθηση. Εύχομαι στο τέλος να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους των διοργανώσεων που παίρνουμε μέρος, αλλά το ίδιο εύχονται όλες οι ομάδες στο ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς. Για την ώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε αγώνα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα από τον Παναθηναϊκό;

«Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και μερικές φορές στις μεγάλες ομάδες οι σχέσεις είναι “ψυχρές”, αλλά εδώ όλοι είναι φιλικοί και προσπαθούν να σε βοηθήσουν και να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μιας καινούργιας ομάδας».

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι νέος προπονητής για τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι για σένα…

«Έχουμε συνεργαστεί στην Ισπανία, στην Κάχα Λαμποράλ γνωρίζω πως δουλεύει. Είναι ο κατάλληλος προπονητής για νεανικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός της φετινής σεζόν, γιατί είναι σκληρός και παίρνει το 100% από τους νεαρούς παίκτες. Ξέρει πολύ μπάσκετ και μου αρέσει η φιλοσοφία του και η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλή ευκαιρία να συνεργαστούμε ξανά».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη, τώρα που συνεργάζεστε;

«Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Για μένα είναι τιμή να είμαι συμπαίκτης με έναν θρύλο του Παναθηναϊκού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι μεγάλος παίκτης και προσωπικότητα και κάνει την δουλειά μας, ιδιαίτερα των ψηλών συμπαικτών του, πιο εύκολη, γιατί κάνει στο παρκέ πράγματα που μόνος εκείνος μπορεί».

Γνωρίζεις ότι για τον κόσμο του Παναθηναϊκού μια νίκη επί του Ολυμπιακού ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία από τον τίτλο της Ευρωλίγκας;

«Ναι το έχω ακούσει. Έχω αρχίσει να μαθαίνω τις επιθυμίες των φιλάθλων. Το ίδιο θέλουμε και εμείς. Είμαστε στην ίδια… σελίδα με τους οπαδούς μας και εύχομαι να κάνουμε τους φίλους μας χαρούμενους».

Σχετικά άρθρα