Η έλευση Σαββίδη και οι εξελίξεις

Μετά από απουσία ενός μήνα (τουλάχιστον) από την Θεσσαλονίκη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ενημέρωσε πως έρχεται εκ νέου. Πρόθεσή του είναι να συζητήσει αναλυτικά με τους συνεργάτες του για αρκετά από τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις. Ο Σαββίδης θα συνδυάσει την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη και με την παρακολούθηση των δύο αγώνων του ΠΑΟΚ που ακολουθούν. Την Κυριακή με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και την ερχόμενη Πέμπτη με την Φιορεντίνα επίσης στην φυσική έδρα του ΠΑΟΚ. Θα ενημερωθεί για την κατάσταση της εταιρίας, την εικόνα της ομάδας, θα συζητήσει το θέμα των οπαδών, ορισμένοι από τους οποίους επισκέφθηκαν στα μέσα της εβδομάδας που τελειώνει τα γραφεία της ΠΑΕ και μίλησαν σε έντονο ύφος με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ καθώς αισθάνονται ότι δεν προστατεύονται.

Είναι όμως κι άλλα θέματα που καλείται να ξεκαθαρίσει. Για παράδειγμα τι θα γίνει με το αθλητικό κέντρο στην Θέρμη. Το πράσινο φώς άναψε απο την αποκεντρωμένη διοίκηση, μένει να φανεί πότε θα προχωρήσει στην απόκτηση της έκτασης των 203 στρεμμάτων για την δημιουργία αθλητικού κέντρου. Αυτό άλλωστε λέει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θέρμης, ο οποίος περιμένει.

Ακόμη, στις βασικές προτεραιότητες του Σαββίδη είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ύψος 14 εκατομμυρίων ευρώ. Θα ψηφιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με αυτά τα χρήματα που θα περάσουν μέσα από τη διαδικασία της αύξησης, ο Σαββίδης θα είναι έτοιμος να πληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ, όταν με το καλό ολοκληρωθεί η διαδικασία με την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης.

Ο Σαββίδης ενημερώνεται για την πρόοδο στο θέμα των χρεών, κρατά όμως επιφυλακτική στάση, παραμένει δύσπιστος και περιμένει αποτελέσματα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όταν κατατεθεί στην βουλή ο προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά, θα περάσει προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για τα χρέη των ανωνύμων εταιριών που θα δίνει την δυνατότητα για εξόφληση του πρωτογενούς κεφαλαίου εφόσον πληρωθεί εφάπαξ.

Σχετικά άρθρα