Σπανούλης: «Οι δύσκολες στιγμές είναι για τους νικητές» (vid)

Ως νίκη ψυχολογίας χαρακτήρισε ο Βασίλης Σπανούλης τη χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια στο “Pabellon Fuente De San Luis”. Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” αναφέρθηκε στο άσχημο ξεκίνημα της χρονιάς με την ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά και στον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον πάγκο της ομάδας.

Οι δηλώσεις του:

Για το «διπλό» στη Βαλένθια, μετά το άσχημο ξεκίνημά τους στο Κύπελλο Ελλάδας με την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα, δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για εμάς. Οι δύσκολες στιγμές είναι για τους νικητές. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Από εδώ και πέρα χρειάζονται πράξεις για να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί όπου ήταν πριν από ενάμιση χρόνο. Παίξαμε με μια πάρα πάρα πολύ καλή ομάδα. Το έδειξε σε όλη τη διάρκεια πέρυσι και φέτος έχει μεγάλους στόχους. Σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες πιστεύω ότι κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη ψυχολογικά».

Για τον Μίλαν Τόμιτς, που βρίσκεται πλέον στον πάγκο: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Μίλαν για τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Κατόρθωσε να μας τονώσει την ψυχολογία και να σηκωθούμε πάνω μετά τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε τις τελευταίες ημέρες. Σκοπός είναι να συνεχίσουμε, να έχουμε την υγεία μας, να δουλέψουμε πολύ σκληρά και μοναδική γιατρειά για να ανέβουμε ψυχολογικά και να ξανακερδίσουμε τον κόσμο μας είναι οι νίκες και το καλό μπάσκετ».

Για το εάν τα τελευταία δευτερόλεπτα χθες (16/10) του θύμισαν κάτι από… ΟΑΚΑ: «Όχι, εάν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν, στην κορυφή, πρέπει να μην ξανακάνουμε τα λάθη που κάναμε. Υπήρχε στενοχώρια, αλλά μέσα από πολλές συζητήσεις και κουβέντες που κάναμε τις τελευταίες ημέρες προσπαθήσαμε να ανέβει η ψυχολογία μας και να ξαναγίνουμε ομάδα δυνατή, γιατί το μπάσκετ συνεχίζεται, η ζωή προχωράει. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσει να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα