O ΠΑΟΚ στηρίζει την αντιρατσιστική καμπάνια #Footballpeople

Την αντιρατσιστική καμπάνια της FARE, #Footballpeople στηρίζει έμπρακτα ο ΠΑΟΚ. Πριν από μερικές ο Χέντβιγκες Μαντούρο και ο Εγιάλ Γκολάσα επισκέφτηκαν το 10 Γυμνάσιο Άνω Τούμπας και μίλησαν στους μαθητές ενώ ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα συνεχίσει τις δράσεις του με σκοπό να προβάλλει την ισότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι δηλώσεις του Στέφανου Αθανασιάδη, του Ράζβαν Ρατς και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Ο ΠΑΟΚ, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε από ανθρώπους ξεριζωμένους από τον τόπο καταγωγής τους, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει με ιδιαίτερη θέρμη την αντιρατσιστική καμπάνια της FARE #Footballpeople, η οποία «τρέχει» στο διάστημα 9-23 Οκτωβρίου και έχει σχεδιαστεί να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο.

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο και ο Εγιάλ Γκολάσα έκαναν την αρχή και επισκέφτηκαν πριν από μερικές ημέρες το 1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, όπου μίλησαν στους μαθητές, ενώ η ψυχολόγος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ τους έδειξε σχετικά βίντεο για το επίμαχο θέμα.

Οι δράσεις του ΠΑΟΚ όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο σύλλογος είναι αφοσιωμένος στο να προβάλλει την ισότητα, να σέβεται τη διαφορετικότητα σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του.

Ο πρώτος σκόρερ και εκ των αρχηγών της ομάδας Στέφανος Αθανασιάδης φωτογραφήθηκε φορώντας το μπλουζάκι της καμπάνιας και δήλωσε ότι «είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο άθλημά μας».

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Ρατς σημείωσε ότι «χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτόν τον σκοπό. Ο ρατσισμός δεν χωράει στο ποδόσφαιρο».

Ο τρίτος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών σε συμμετοχές στο Europa League Δημήτρης Σαλπιγγίδης θύμισε ότι «ο ΠΑΟΚ έχει ιδρυθεί από πρόσφυγες, επομένως είναι στο DNA του συλλόγου να παλεύει για αυτόν τον σκοπό. Ευχή μας είναι τα φαινόμενα του ρατσισμού και της στοχοποίησης να εξαφανιστούν από τον χώρο».

Σχετικά άρθρα