Αντεπίθεση από την Κρήτη για Ολυμπιακό

Για την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα παίζει σήμερα (20.30, Novasports 1, REAL FM, pamesports.gr) ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη, μετά τις απώλειες στις προηγούμενες εξορμήσεις του σε Αγρίνιο και Περιστέρι. 
 
Σε ένα κομβικό παιχνίδι μετά τη μεγάλη διακοπή, καθώς η νίκη είναι απαραίτητη για να μην υπάρξει κι άλλη απομάκρυνση από την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την Γιουβέντους και τον Παναθηναϊκό. 
 
Ο Ολυμπιακός είχε κάνει πέρυσι τρεις νίκες στην Κρήτη, με 4 γκολ σε Εργοτέλη, Πλατανιά και ΟΦΗ, με πρώτο στόχο για το σημερινό ματς το τρίποντο και στη συνέχεια το καλό ποδόσφαιρο και για τον κόσμο της ομάδας που θα είναι στο γήπεδο, καθώς υπολογίζονται περίπου 3.000 οπαδοί ότι θα είναι στο πλευρό των ερυθρόλευκων. 
 
Μαζί με την ομάδα είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που στέλνει το μήνυμα για τα επόμενα παιχνίδια, ενώ είχε μεγάλης διάρκειας συζήτηση με τον Μίτσελ κατά τη διάρκεια του χτεσινού ταξιδιού. 
 
Ο Ισπανός άφησε εκτός αποστολής Αφελάι, Κασάμι και Αμπιντάλ για να τους έχει πανέτοιμους για την Γιουβέντους, η οποία θα έχει σήμερα στο Παγκρήτιο τον στενό συνεργάτη του Αλέγκρι, τον Ρομπέρτο Μπόσκο. 
 
Θέση στο αρχικό σχήμα μπορεί να βρουν παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ έως τώρα όπως οι Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν, Φορτούνης
 
Η 18άδα του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Γκαζαριάν, Γιαννούλης, Μανιάτης, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου και Σαλίνο
 
Απέναντι στον Εργοτέλη ο Ολυμπιακός συνήθως δυσκολεύεται, με εξαίρεση το περσινό 4-1 με το χατ-τρικ του Βαλντέζ . Σε 8 ματς έχει 4 νίκες, με την τελευταία τριετία να τα καταφέρνει πάντα. Ο Εργοτέλης έχει δύο νίκες και υπάρχουν δύο ματς ισόπαλα. 

Σχετικά άρθρα