Παρθενική Νίκη

Τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Νίκη Βόλου που κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού Πανθρακικού, επικρατώντας με 1-0. Επιτυχημένο το ντεμπούτο του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο της ομάδας του Βόλου με το οποίο ευελπιστεί να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ο Πανθρακικός αγνόησε για μία ακόμα αγωνιστική τη νίκη δείχνοντας ότι τα προβλήματα που έχει η ομάδα του Μάντζιου δεν βελτιώθηκαν στην αγωνιστική διακοπή.

Α’ ημίχρονο: Άνευρο το πρώτο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημά του. Και οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, πέντε κεντρώους και δύο επιθετικούς. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν το χαρακτηριστικό του αγώνα. Στο 19 έγινε η πρώτη καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ιγκόρ από καλή θέση να περνάει άουτ. Στο 23 ο Μάρτινς επιχείρησε το μακρινό σουτ και κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη γράφοντας το 1-0. Απο εκεί και έπειτα ο Πανθρακικός είχε στον έλεγχό του τη μπάλα, ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, αλλά η πίεσή του δεν καρποφόρησε. Ένα γυριστό σουτ του Ιγκόρ στο 45 ήταν αρκετά αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Ταΐρη.

Β’ ημίχρονο: Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά την αμυνα της Νίκης, η οποία κατάφερε να αντισταθεί μέχρι τέλους. Στο 57 ένα δυνατό σουτ του Ιγκόρ από τα όρια της περιοχής απομάκρυνε ο Ταΐρης και στη συνέχεια το σουτ στην κίνηση του Τζάνη κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ηταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανθρακικού για να ισοφαρίσει. Στο 77 ο τερματοφύλακας της ομάδας του Βόλου αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Έμποου, όπως και στο σουτ του Κάσες στο 85. Έτσι έμεινε το 1-0 που δίνει τους πρώτους τρεις βαθμούς στη Νίκη Βόλου.

Που κρίθηκε: Στην πολύ καλή εμφάνιση του Ταΐρη και στο γκολ του Μάρτινς. 

Παίκτης από χρυσάφι: Λίγοι παίκτες ξεχώρισαν από το παιχνίδι και μάλλον λίγο πιο πάνω είναι ο Ταΐρης που κράτησε το 1-0 όταν η ομάδα του πιέστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. 

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Καμπαξής λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και υπήρχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. 

Η αρχική ενδεκάδα για τη Νίκη Βόλου (3-5-2): Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Λάουκς, Μουζακίτης, Κοτσαρίδης, Σταμπολζίεφ, Ροτζέριο Μάρτινς, Τζιώρας.

Η αρχική ενδεκάδα του Πανθρακικού (3-5-2): Πασχαλάκης, Εμπόου, Σερφά, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης, Ιγκόρ, Γκιγιέρμο Πέρεθ, Ζδράβος-Ρίζος, Χρήστου, Χασομέρης.

Σχετικά άρθρα