Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9 -Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

19 Οκτωβρίου 2014

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της Καπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής». 

Πρώτη στις προτιμήσεις είναι μία κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι (23,6%), ενώ το 15% τάσσεται υπέρ κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει το 10,6%, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού το 5,3% και ΣΥΡΙΖΑ - Ποτάμι το 5,2%.

Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το 16,6%, ενώ υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ το 8%.

Το 40,3% θεωρεί, πάντως, πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ, ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η πλειονότητα τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, το 52,4% θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική ή μάλλον αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, έναντι του 43% που κρίνει ότι θα ήταν θετική ή μάλλον θετική.

Εξάλλου, ένας στους δύο πολίτες (το 50,8%) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές. 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, εκφράζονται επιφυλάξεις για το τι θα γίνει μετά την απεμπλοκή από την τρόικα.

Το 50,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι χωρίς την επίβλεψη της τρόικας η χώρα μας δεν θα διολισθήσει στα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, ενώ το 43,1% έχει αντίθετη άποψη. 

Την ίδια ώρα, το 71,3% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η αποχώρηση του ΔΝΤ, έναντι του 16,3% που κρίνει ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ωστόσο, το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που κρίνει πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής»


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...