Μπλουμς: «Μου αρέσει η φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς»


Ο Γιάνις Μπλουμς μίλησε για το ρόλο που του έχει δώσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, εκθειάζοντας την προπονητική του αφού παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Sportday:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Τουρόφ:

«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε προβλήματα κόντρα στο γρήγορο παιχνίδι των Πολωνών, αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Είμαστε μία νέα ομάδα και είχε τη δική του σημασία το ξεκίνημα που θα κάναμε στην Ευρωλίγκα διότι μπαίνεις στον σωστό δρόμο. Θα πάμε βήμα-βήμα και θα δούμε στο μέλλον. Προς το παρόν επεξεργαζόμαστε το ματς με τον Κολοσσό και στη συνέχεια τον αγώνα με την Μπάγερν. Στόχος μας φυσικά είναι μόνο οι νίκες, αλλά επίσης θέλουμε να δούμε τα λάθη που έχουμε κάνει και να τα διορθώσουμε».

Για εκείνο που διατηρεί στο μυαλό του ο Λετονός γκαρντ από τα όσα είδε στο ΟΑΚΑ: 

«Τη νίκη πρωτίστως που βοηθάει πάντα στο ψυχολογικό κομμάτι, όπως έγινε και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη μαχητικότητα που δείξαμε όταν η Τουρόφ επέστρεψε στο ματς».

Για τον προσωπικό του ρόλο στην ομάδα:

«Μου αρέσει να σουτάρω τρίποντα. Ίσως είναι το πιο δυνατό μου σημείο. Αν σουτάρω από τα 8 ή από τα 10 μέτρα δεν σημαίνει ότι θα σουτάρω χαζά, αλλά αν βοηθούν οι προϋποθέσεις. Ξεκίνησα την καριέρα μου ως πόιντ γκαρντ, αλλά ο κόουτς Κατσικάρης με καθιέρωσε στην Μπιλμπάο ως σούτινγκ γκαρντ και έτσι έμεινε».

Για τη συνεργασία του με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς:

«Τον γνωρίζω από τις μάχες της Βασκονίας ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Λαμποράλ. Μου αρέσει η φιλοσοφία του. Παίρνει το 100% των δυνάμεων του κάθε παίκτη».

Σχετικά άρθρα