Γκατούζο: «Καταπληκτική στιγμή, συγνώμη για τις καθυστερήσεις»

Ένας ποδοσφαιράνθρωπος του διαμετρήματος του Τζενάρο Γκατούζο δεν θα μπορούσε παρά να χαρεί για τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού αλλά και να ζητήσει συγνώμη για τις συνεχείς καθυστερήσεις των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε παρότι είχαμε στο μυαλό μας ότι ο αγώνας που θα παίζαμε θα ήταν απέναντι στον Εργοτέλη. Δοκιμάσαμε τις δύο εβδομάδες να αλλάξουμε το σύστημά μας σε 4-4-2 γιατί πιστέψαμε ότι αυτό το σύστημα θα ήταν ιδανικό για το σημερινό παιχνίδι. Είχαμε κατανοήσει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να παίξει κάθετα στην περιοχή μας και εκεί εστιάσαμε την προσοχή μας. Δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρόνια είχε ο ΟΦΗ να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ή στην Αθήνα αλλά ζω μια καταπληκτική στιγμή με τους παίκτες μου. Περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο αλλά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν ό,τι μπορούν να μας βοηθήσουν. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη μεγάλη νίκη στην Κρήτη, στους φιλάθλους μας και στον πρόεδρο του ΟΦΗ. Ίσως οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να έχουν λάθος σε ένα πράγμα. Έχουν το πάθος αλλά έχουν στο μυαλό τους ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που ήταν πριν 20 χρόνια την εποχή του Βαρδινογιάννη. Ξέρουμε όλοι ότι η ομάδα μας είναι μεγάλη και έχει μεγάλη ιστορία αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μικρότερη ομάδα σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίζουμε με το 100%, με πάθος, καρδιά, πίεση. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού γιατί σε ορισμένες στιγμές του αγώνα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά των παικτών μου. Στο δεύτερο ημίχρονο πολλές φορές είδα τους παίκτες μου να πέφτουν κάτω. Αυτό δεν δείχνει στο σεβασμό στο άθλημα και στον κόσμο», είπε ο Ιταλός τεχνικός του ΟΦΗ.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να νικήσει τη Γιουβέντους, ο Γκατούζο απάντησε: «Δεν νομίζω σε αυτό το γήπεδο ότι είναι σωστό να μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Παίζουν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο προπονητής του είναι πολύ καλός και πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, του ζητήθηκε να μιλήσει για τον Κλαούντιο Ρανιέρι αλλά και τη δική του πορεία έως τώρα στην Ελλάδα: «Η δουλειά μας εδώ δεν είναι για να αλλάξουμε την Ελλάδα και τη νοοτροπία των παικτών μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Δεν ξέρω τη δουλειά του Ρανιέρι αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ελληνική νοοτροπία. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα στη νοοτροπία. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, σκληρό. Οι παίκτες μοιάζουν με μονομάχους, παίζουν με την καρδιά τους».

Σχετικά άρθρα