Μανωλάς: «Να προσέχει η Γιουβέντους στον Πειραιά»!

Την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα έδωσε ο Κώστας Μανωλάς και μίλησε για όλα. Για τη Ρόμα, για την αποβολή στο ντέρμπι με την Γιούβε, για το ματς της Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό, για τη μεταγραφή του και ποιές άλλες ομάδες τον ήθελαν, για το ρόλο που έπαιξε ο Ολυμπιακός, για τους Έλληνες συμπαίκτες του στη Ρώμη, για τον Ρανιέρι και την Εθνική
 
Ο Μανωλάς μίλησε στην Tempo:
 
Για το αν συμφωνεί με τον Γκαρσία ότι η Ρόμα θα πάρει τον τίτλο: «Φυσικά, αυτός είναι ο σκοπός μας. Τώρα που είμαστε ψηλά το πιστεύουμε περισσότερο». 
 
Για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τη Γιούβε: «Για το μόνο που έχω μετανιώσει είναι ότι δεν νικήσαμε. Όλα τα υπόλοιπα, ο Μοράτα, ο διαιτητής, δε με απασχολούν. Είναι παρελθόν. Από τότε κοιτάζουμε μπροστά, οι συμπαίκτες μου τα πήγαν περίφημα με την Κιέβο, τώρα έχουμε την Μπάγερν. Δεν χρειάζεται να πω κάτι για τη Γιουβέντους, τώρα έγινε και δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Τους περιμένουμε στη Ρώμη στο δεύτερο γύρο για τη ρεβάνς, ανυπομονώ γι΄ αυτό το ματς». 
 
Για το αν τον είχε ζητήσει η Γιουβέντους. «Ναι είναι αλήθεια, μετά το Μουντιάλ . Θα μπορούσα να πάω και στην Άρσεναλ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι είχα ταξιδέψει στο Λονδίνο. Τώρα για μένα υπάρχει μόνο η Ρόμα και είμαι ευτυχισμένος που ήρθα εδώ». 
 
Για την αναμέτρηση με την Μπάγερν και τις συγκρίσεις με τον Μπενατιά. «Δεν είναι ματς ανάμεσα σε μένα κι εκείνον, δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις. Από την πρώτη μέρα ένιωσα την εμπιστοσύνη του Γκαρσία και όλων εδώ στη Ρόμα. Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια στη Ρόμα γιατί το κλαμπ είναι στο ταβάνι των φιλοδοξιών μου. 
 
Η Μπάγερν είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και το ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς θα έχουμε ένα γεμάτο στάδιο, ενθουσιάστηκα από το πρώτο λεπτό παίζοντας εναντίον της Φιορεντίνα με το κοινό μας. Δεν ξέρω πως θα τελειώσει το ματς με την Μπάγερν αλλά σίγουρα είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να χάσουμε. Δεν υπάρχουν όρια για τη Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούμε και την πρώτη θέση στο γκρουπ». 
 
Για το ματς του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους: «Να νικήσεις στον Πειραιά δεν είναι εύκολο για κανέναν. Οι μπιανκονέρι θα πρέπει να το σημειώσουν αυτό. »
 
Για τον Τότι: «Είναι ένας μεγάλος αρχηγός»
 
Ο Μανωλάς αστειεύτηκε λέγοντας πως οι παίκτες διαφορετικών εθνικοτήτων στην άμυνα της Ρόμα συνεννοούνται με κοινή γλώσσα τα… ελληνικά, αφού είναι τρεις Έλληνες στην ομάδα!
 
«Με τον Τοροσίδη είχα μιλήσει πολλές φορές πριν φτάσω στην Τριγκόρια, αλλά ήξερα πολύ καλά τη Ρόμα κι από τότε που πήγε ο Βασίλης είχα δει όλα τα παιχνίδια της. Αλλά και στην Ελλάδα η Ρόμα είναι πολύ δημοφιλής, άλλωστε έχουν παίξει εδώ κι άλλοι Έλληνες, ο Χούτος, ο Δέλλας, ο Ταχτσίδης
 
Ο Χολέμπας είναι ένας γρήγορος και επιθετικός παίκτης, με εμπειρία τριών ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τον Σαμπατίνι.
 
Ο αθλητικός διευθυντής μας μου είπε ότι με παρακολουθούσε για τρία χρόνια και το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε ότι είχα φτάσει στο επίπεδο να παίξω στη Ρόμα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
 
Με τον Δέλλα είμαστε φίλοι, είχαμε παίξει και συμπαίκτες στην ΑΕΚ, μέναμε στο ίδιο δωμάτιο και είχαμε πάρει ένα Κύπελλο. Όταν έκλεισα στη Ρόμα μου είπε ότι πάω σε ένα μεγάλο κλαμπ και να τους δείξω τι αξίζω. 
 
Το σημαντικότερο βήμα στην καριέρα μου ήταν όταν πήγα στον Ολυμπιακό. Αν είμαι εδώ τώρα, το χρωστάω στον Ολυμπιακό».
 
Για τον  Ρανιέρι: «Ο Ρανιέρι δουλεύει πολύ στην τακτική, αλλά είναι λίγο καιρό στην Ελλάδα και ακόμη δεν έχει περάσει τη φιλοσοφία του. Είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα πάμε καλύτερα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Ελλάδα δεν έπαιζε ποτέ επιθετικό ποδόσφαιρο. Η κριτική είναι σκληρή, αλλά έτσι είναι οι δημοσιογράφοι. Κάνεις δέκα νίκες και μετά από μία ήττα…»
 
Για τη Ρώμη: «Είναι μια υπέροχη πόλη και την εξερευνώ με την κοπέλα μου. Αλλά δεν είμαι εδώ για τουρισμό». 

Σχετικά άρθρα