Φτιάχνουμε τη δική μας μπάρα δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα

20 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα
1/4 κούπας αποξηραμένα δαμάσκηνα (δαμάσκηνα)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζανιού ηλιόσποροι
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 βανίλια
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης

 

 

 

Εκτέλεση

Άπλωσε την βρώμη, τα αμύγδαλα, και τους ηλιόσπορους σε ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικού χαρτιού ή λαδόκολλα.
Ψήσε στο γκρίλ στη μεσαία θερμοκρασία του φούρνου στη δεύτερη σκάλα  για περίπου 10 λεπτά να γίνουν τραγανά, ανακινώντας ελαφρά ανά διαστήματα.

Πρόσθεσε τα δημητριακά, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και ανακάτεψε.
Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη,το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά.

Πρόσθεσε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο. Απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα και βάζετε σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια το ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στην δεύτερη σχάρα του φούρνου.
Συνοδέψτε το πρωινό σας με έναν πλούσιο δυναμωτικό χυμό με μπανάνα και καρότο.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

 
 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ