Τα πολλά λόγια είναι -και φέρνουν- φτώχεια

Τρεις μήνες «τρέχει» η αγωνιστική περίοδος για τον Παναθηναϊκό και το ισοζύγιο είναι αναμφίβολα αρνητικό. Τόσο από πλευράς αποτελεσμάτων όσο και από πλευράς απόδοσης της ομάδας.

Σε αυτό το διάστημα έχουν ειπωθεί πολλά ως δικαιολογίες. Κυρίως από τον Γιάννη Αναστασίου σε συνεντεύξεις Τύπου, δηλώσεις στη NOVA και ομιλίες στους παίκτες του. Αλλά και από τους ποδοσφαιριστές. Άπαντες ψάχνουν να βρουν απαντήσεις, όμως είναι φανερό ότι όχι απλά δεν τις έχουν βρει μα σιγά – σιγά μπλοκάρει η σκέψη τους για τα αίτια της αγωνιστικής κρίσης.

Ακόμα και στο νέο group therapy (αριθμεί άλλα δύο μέσα στη σεζόν ο Παναθηναϊκός!) της Δευτέρας οι κοινοτυπίες πήγαν σύννεφο. Ο Αναστασίου μίλησε για… restart. Εννέα ημέρες πριν αναχωρώντας για την Τουρκία για το φιλικό με τη Μπασακσεχίρ έλεγε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια: «Πρέπει να κάνουμε back to the basics». Αγωνιστικά η εικόνα της ομάδας συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στην Εστορίλ δεν παρουσίασε βελτίωση. Και ας μίλησε για τέτοια ο Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Στα αποδυτήρια άλλωστε άλλα είπε (και σε άλλο ύφος).

Αλλά και οι παίκτες είπαν τα ίδια. «Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να το ξανακάνουμε», είπε ο Κάρλος Ζέκα . Δύο εβδομάδες πριν έλεγε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που πήγαν στο Κορωπί: «Ξέρουμε ότι σας έχουμε στεναχωρήσει. Θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει η ομάδα στις επιτυχίες». Οι έμπειροι Πράνιτς, Σίλντενφελντ τόνισαν ότι «πρέπει να παίζουμε όλοι για την ομάδα, να έχουμε στο μυαλό μας το πλάνο και να μην χάνουμε τη συγκέντρωσή μας». Στο προηγούμενο group therapy ο Σίλντενφελντ είχε πει πάλι πως «πρέπει να αφήσουμε το «εγώ» και να βάλουμε πάνω απ’ όλα την ομάδα». Ακόμα και ο Στέφανος Κοτσόλης είπε παρόμοια πράγματα. «Να μην υποτιμάμε τον αντίπαλο και να μην υπερτιμάμε τον εαυτό μας. Να αναζητούμε την απλή επιλογή και να μην ψάχνουμε το εξεζητημένο. Πολλές φορές μας κοστίζει ότι δεν κάνουμε τα απλά πράγματα», είπε τη Δευτέρα. Λόγια που μοιάζουν με όσα είχε πει προηγούμενες φορές.

Η διαφορά ήταν ότι μίλησαν και δύο νεοαποκτηθέντες. Ο Λουκ Στιλ και ο Χρήστος Μπούρμπος . «Ήμασταν άτυχοι, ο αντίπαλος μας έκανε γκολ με δύο φάσεις και εμείς δεν κάναμε το ίδιο», τόνισε ο Στιλ. «Ο καθένας πρέπει να προσέχει το χώρο, πάνω στον πανικό μας χάσαμε τις θέσεις μας», υποστήριξε ο Μπούρμπος που βέβαια ήταν ο πρώτος ο οποίος έχασε τη θέση του και στα δύο γκολ του ΟΦΗ.

Στη διοίκηση δεν υπάρχει ανθρωποφαγική διάθεση. Ίσα- ίσα που στηρίζεται απόλυτα το πλάνο του Αναστασίου και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός. Από εκεί και πέρα όμως περιμένουν εμπράκτως με αποτελέσματα τη βελτίωση.

Σχετικά άρθρα