Τσαλδάρης: «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν από τους πρωταγωνιστές της Κηφισιάς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Α1 στο Ζηρίνειο. Εκεί που η ομάδα του Παπαθεοδώρου πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού.
Ο 34χρονος Τσαλδάρης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ και μίλησε για αυτή την ιστορική νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων.
Αναλυτικά:
Δημήτρη, πετύχατε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία σας. Θεωρείς ότι η πίστη που είχατε σας οδήγησε στη νίκη; Έπαιξε ρόλο και η κούραση του Ολυμπιακού;
«Η αλήθεια είναι, ότι θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όταν παίζεις με μία ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, προσπαθείς να είσαι, όσο πιο πολύ ανταγωνιστικός μπορείς. Εμείς το καταφέραμε και λεπτό με το λεπτό, χτίζαμε την αυτοπεποίθησή μας. Σαφώς ο Ολυμπιακός προερχόταν από δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα αλλά θεωρώ ότι κάναμε άριστα τη δουλειά μας».
Σε συνέντευξή του στη Δημόσια τηλεόραση, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Μαυροειδής, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας και μίλησε ακόμη και για 3η θέση. Είναι κάτι που έχετε βάλει από την αρχή της σεζόν ή αυτός ο στόχος ‘’γεννήθηκε’’ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού;
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πιο πολύ από πριν. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 3η ή 4η θέση. Μπορεί να είναι κλισέ αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά διότι δεν ξέρεις τι κινδύνους μπορεί να κρύβει. Αυτό που έχουμε καταλάβει, είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Στόχος μας είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο».
Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Τι θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε, για να πάρετε το διπλό;
«Το παιχνίδι με τον Παναλευσινιακό είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Πανελευσινιακός έχει δύο ήττες, παίζει στην έδρα του και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα και θα αναλύσουμε το παιχνίδι του. Θεωρώ ότι το κλειδί, θα είναι, ποια ομάδα θα ελέγξει το ρυθμό».
Έχεις φθάσει 34 ετών. Ποιο είναι πλέον το νέο σου μπασκετικό όνειρο;
«Αυτό που έχω συνεχώς στο μυαλό μου, είναι να παρουσιάζομαι κάθε φορά και καλύτερος. Αυτό το στόχο έχω όλα τα χρόνια και όποτε πατάω τα πόδια μου στο παρκέ, θέλω να είμαι και καλύτερος. Αυτό θέλω να κάνω, μέχρι να σταματήσω να παίζω».

Σχετικά άρθρα