Κοστίζει η απουσία του Μέντες

Εκτός από τον ηγέτη του, Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός στερείται εδώ και ένα μήνα των υπηρεσιών του Ντέιβιντ Μέντες . Μια απουσία καθοριστική για τη δυσλειτουργία του Τριφυλλιού στη μεσαία γραμμή.

Ο 32χρονος Μέντες ήταν εξ αρχής παίκτης – κλειδί στο πλάνο που είχε στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου στήνοντας πέρυσι το καλοκαίρι το νέο Παναθηναϊκό. Όντως η παρουσία του Ολλανδού την περσινή σεζόν έδειξε ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε απόλυτο δίκιο. Παίκτης με σωστές τοποθετήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι (κάτι που ισοσκελίζει την έλλειψη ταχύτητας και έκρηξης), κάθετη πάσα και «διάβασμα» του αντιπάλου στο οργανωτικό κομμάτι.

Το κακό είναι ότι ο Ολλανδός έχει ιστορικό μυϊκών τραυματισμών. Την περσινή σεζόν έχασε 11 αγώνες λόγω τραυματισμού. Σχεδόν στους μισούς ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς (5 από τους 11). Φέτος φαίνεται ακόμα περισσότερο η απουσία του. Ήδη έχει απουσιάσει από τα παιχνίδια με Λεβαδειακό, Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Εστορίλ, ΟΦΗ. Τρία στραβοπατήματα και γενικώς κάκιστες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού.

Το πρόβλημα του Μέντες στη γάμπα δεν είναι απλό. Καιρό τώρα γίνεται προσπάθεια να αποφύγει τη θλάση γιατί κάτι τέτοιο θα του στερούσε τουλάχιστον δύο μήνες αγωνιστικής δράσης. Τώρα λείπει ένα μήνα σερί και φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα μέχρι την επανάκαμψη του. Στο ντέρμπι «αιωνίων» ίσως να είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς, όμως με τόσες χαμένες προπονήσεις κρίνεται σχεδόν απίθανο να καταφέρει να αγωνιστεί.

Σχετικά άρθρα