Φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια και καρότα στο τηγάνι

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Ε</span>ύκολο, γρήγορο, ζουμερό. Τέλειο.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες</li>
<li>4 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) κομμένα σε λεπτές ροδέλες</li>
<li>500 γρ. μανιτάρια φρέσκα</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</li>
<li>1/2 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένη</li>
<li>4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος</li>
<li>1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή</li>
<li>1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>λίγο κόκκινο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Καθαρίζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα) και έπειτα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.</p>
<p>Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα καρότα ανακατεύοντας τακτικά. Οταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά) συνοδεύοντάς το με ένα απλό πιλάφι.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι</span></span> Το πιάτο αυτό μας προσφέρει μεγάλη ευελιξία επιλογών. Και λευκό και κόκκινο. Από λευκά, ένα χαρμάνι Σαββατιανό – Ροδίτης, και από κόκκινα ένα Αγιωργίτικο.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλή</span></p>
<p>Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε τα φιλέτα ολόκληρα. Σε αυτήν την περίπτωση τα σοτάρουμε μόνα τους για περίπου 7-8 λεπτά (γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο) και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν τα υλικά.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα