Άγγελος: «Όποιος πανηγυρίζει νωρίς… πεθαίνει»

«Σαν να είναι ο τελευταίος για εμάς», είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης για τον αυριανό (23/10, 20:00) αγώνα με την Φιορεντίνα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη μέχρι στιγμής αγωνιστική εικόνα του “Δικεφάλου” αλλά και στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχω πει στα παιδιά ότι ο ΠΑΟΚ από μόνος του έχει τρεις στόχους. Το πρωτάθλημα, την Ευρώπη για την καταξίωση και το πρεστίζ της ομάδας και τρίτος στόχος το Κύπελλο. Αυτά ήταν, είναι και θα είναι όσο θα υπάρχει ο ΠΑΟΚ και πάντα θα υπάρχει. Από μόνος του ο στόχος αυτός δημιουργεί την υποχρέωση από την πλευρά τη δική μας και το θέλω το κόσμου, το οποίο εξαρτάται από το τι θα κάνουμε εμείς. Η ευθύνη η δική μας είναι μεγάλη και αυτό προσπαθούμε να το περάσουμε στα αποδυτήρια. Αυτό το ματς είναι σαν να είναι το τελευταίο για εμάς. Έτσι αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα».

Για τον Μακ: «Δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει να προπονηθεί και σήμερα. Θα δούμε πως θα είναι και ανάλογα θα αποφασίσουμε».

Για τον Ρατς και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ για την Αλ Ιτιχάντ του Πιτσούρκα: «Από εσένα το ακούω. Πως μπορεί να πάει στην Αραβία αφού είναι στον ΠΑΟΚ; Πως μπορεί να γίνει αυτό; Δεν γνωρίζω, από εσένα το ακούω».

Και συνέχισε: «Έχουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα να κάνουμε. Πάντα από εμάς εξαρτάται. Όλα εξαρτώνται από εμάς χωρίς να βγάζω στην άκρη τον αντίπαλο. Τον σεβόμαστε και τον υπολογίζουμε αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο για να κάνουμε τα πράγματα όπως τα θέλουμε εμείς και αν τα κάνουμε τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε στην αιχμή του δόρατος. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος για εμάς. Και απαγορεύεται να κάνουμε λάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω».

Για το αν αυτό του δημιουργεί άγχος: «Γιατί να έχω άγχος; Με ρωτάτε συνέχεια. Θέλετε να μου μεταφέρετε μήπως το δικό σας άγχος; Άγχος έχει αυτός που δεν ξέρει τι του γίνεται».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος θα βοηθήσει. Τον κόσμο εμείς τον μεταφέρουμε με την καλή έννοια Θέλει να έρχεται να βλέπει την ομάδα να παίζει να χαίρεται και να περνάει καλά μέχρι το επόμενο ματς. Αν χάσεις ένα ματς δεν είναι και τόσο εύκολες οι μέρες οι επόμενες για εμάς. Αυτό αν θέλετε μπορείτε να το θέσετε ως άγχος. Αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όσο καλύτερα καταλάβουμε ότι ο κόσμος περιμένει από εμάς τότε θα έχουμε και λίγες μέρες ταλαιπωρίας. Γιατί θα έρθουν τέτοιες όπως έχουν έρθει και μέχρι στιγμής. Κι εγώ φοβάμαι τα χειροκροτήματα περισσότερο. Έμαθα να ξεκινάω το καλοκαίρι και αν είναι δυνατόν να πανηγυρίσω τον Μάιο. Όποιος πανηγυρίζει ενδιάμεσα… πεθαίνει. Αυτό δεν κατάφερα να το μεταφέρω μέχρι στιγμής στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι στο ματς με τον Ατρόμητο η Τούμπα ήταν μισογεμάτη: «Υπάρχει μεγάλη πείνα. Δεν το γνωρίζετε; Κι έχουμε ακόμα πιο μεγάλη υποχρέωση γιατί το μόνο που τους έχει μείνει είναι το ποδόσφαιρο. Αν στεναχωρηθεί κι εκεί τότε έχουμε προβλήματα. Δεν ανησυχώ για τον κόσμο. Πάντα ήταν παρών. Αν δεν μπορέσουμε να γεμίσουμε την Τούμπα ας καταφέρουμε να τους γεμίσουμε την καρδιά τους με χαρά».

Σχετικά άρθρα