Γιάνκοβιτς: «Η νίκη μας δίνει αβαντάζ πρόκρισης»

Ο Βλαδήμος Γιάνκοβιτς έχει φέτος αναβαθμισμένο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δείχνει να τον πιστεύει πολύ και του δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.
Οι πράσινοι αναχώρησαν για το Μόναχο, εκεί που θα κοντραριστούν με την Μπάγερν για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ αναφέρθηκε στο παιχνίδι και τόνισε πως πρέπει να καταστρέψουν το παιχνίδι από την περιφέρεια των Γερμανών, το οποίο τους δίνει ψυχολογία. Είπε πως η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού είναι καλή.
Αναλυτικά:
«Καλησπέρα σας από το Μόναχο,
Καταρχήν χαίρομαι πολύ που θα λέμε πλέον από αυτό εδώ το βήμα. Θα είμαστε μαζί σε όλα τα ταξίδια του Παναθηναϊκού και θα επικοινωνούμε για να λέμε τα νέα της ομάδας.
Βρισκόμαστε στο Μόναχο. Γνωρίζουμε πως έχουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή μπροστά μας καθώς αγωνιζόμαστε εκτός έδρας κόντρα σε μια πολύ σοβαρή ομάδα όπως είναι η Μπάγερν. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ξέρουμε πως άμα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα θα αποκτήσουμε ένα μικρό αβαντάζ στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Γνωρίζουμε και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Μπάγερν. Της αρέσει να δίνει στο ματς έναν γρήγορο ρυθμό. Της αρέσει το run n’ gun παιχνίδι με πολλά σουτ τριών πόντων. Είναι αυτά που της δίνουν ψυχολογία. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Στην ουσία θέλουμε να καταστρέψουμε το παιχνίδι τους και να τρέξουμε μόνο εμείς στην επίθεση, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Η συγκέντρωση στην άμυνα και στα 40 λεπτά του αγώνα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό συστατικό επιτυχίας. Έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης θα έχουμε πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη.
Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι σημαντικό, κάτι που ισχύει και για αυτό με την Μπάγερν. Γνωρίζουμε δυσκολίες του και δουλεύουμε σκληρά ελπίζοντας να τα καταφέρουμε.
Αυτά προς το παρόν…
Τα ξαναλέμε σύντομα,
Βλαδίμηρος».

Σχετικά άρθρα