Δια περιπάτου ο ΠΑΟΚ τη Ζιέλονα Γκόρα

Υπό τη σκιά του θορύβου που δημιουργήθηκε αναφορικά με την μετακίνηση του Σούλη Μάρκοπουλου από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, έγινε το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup, του δικέφαλου του Βορρά με την Ζιέλονα Γκόρα. Ο δικέφαλος δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και πήρε άνετα τη νίκη με 85-66, δείχνοντας πως η ομάδα έμεινε ανεπηρέαστη από τον θόρυβο των προηγούμενων ημερών.  

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων εισέπραξε το χειροκρότημα των όσων βρέθηκαν στην Πυλαία.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει. Η μεγαλύτερη διαφορά δημιουργήθηκε στα 2.21 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου με το λέι απ του Λάνγκφορντ για το 17-12. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με τρίποντο του Κοζαρεκ να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 32” πριν το τέλος της περιόδου (19-20).

Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με σφιχτή άμυνα και με σωστές επιθετικές επιλογές. Κατάφερε να χτίσει μία μικρή διαφορά μέσα σε 1.30” με τις 2 εύστοχες βολές του Λιάπη (28-20). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατά τη διάρκεια του δεκαλέπτου βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την αμυντική του λειτουργία και περιόρισαν τον Κόζαρεκ που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Ζιέλονα Γκόρα. Έτρεξαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά ακόμα και στους 12 πόντους και το ημίχρονο έστειλε στις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τον δικέφαλο να είναι μπροστά με 45-33. Βον και Σαλούστρος ήταν οι κορυφαίοι του ημιχρόνου για τον ΠΑΟΚ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να παίζει έξυπνα στην επίθεση. Στα 4.50” πριν το τέλος της περιόδου ο Δέδας με τρίποντο (9 πόντους με 3/4 3π μέχρι εκείνη τη στιγμή) εκτόξευση της διαφορά στους 17, 58-41. Πάντως ο δικέφαλος χαλάρωσε κάπως και έδωσε την ευκαιρία στην Ζιέλονα Γκόρα να μειώσει στους 11, 65-53 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς να έχει καθαρό μυαλό και χωρίς συγκέντρωση. Έκανε εύκολα λάθη στης επίθεση και έδωσε την ευκαιρία στη Ζιέλονα Γκόρα να πλησιάσει. Η διαφορά στα 5.20” πριν τη λήξη του αγώνα έπεσε μετά από πολύ ώρα κάτω από τους 10 πόντους με το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό του Ζαμόσκι, για το 68-59. Ο Μαρκόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και συνέφερε τους παίκτες του. Με συνεχόμενους πόντους των Τσόχλα και Κάρτερ ο δικέφαλος ανέβασε άμεσα τη διαφορά ξανά πάνω από τους δέκα πόντους. Μάλιστα εκείνη άγγιξε τα επίπεδα των 20 πόντων περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη (83-64). Το παιχνίδι τελικά έληξε με 85-66 και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2/2 στο Eurocup.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Σαλούστρος με 17 πόντους, ο Βον με 12, οποίος έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση και ο Λάνγκφορντ με 12 επίσης. Κόζαρεκ με 14, Μπαρτ με 11 και Ζαμόισκι με 10 ήταν οι καλύτεροι για τους φιλοξενούμενους. 

*Το παιχνίδι έγινε υπό το βλέμμα του Μπάνε Πρέλεβιτς και του Ιβάν Σαββίδη.

Δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 64-53, 85-66

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12 (1), Λιάπης 4, Χαραλαμπίδης 8 (2), Κάρτερ 7 (1), Κακαρούδης 6 (1), Τσόχλας 7 (1), Δέδας 9 (3), Μαργαρίτης 3 (1), Κόττας, Όντουμ, Βον 12, Σαλούστρος 17 (3)

Ζιέλονα Γκόρα (Ταντεούζ Αλεξάντροβιτς): Τσελ, Τρούτμαν, Μπαρτ 11 (1), Χόσλεϊ 8, Κούτσαρεκ, Τζόνσον 11, Χρίτσανιουκ 2, Ζαμόισκι 10 (2), Κόζαρεκ 14 (2)

Σχετικά άρθρα