Νίκη για αλλαγή κλίματος

Να διπλασιάσει τις νίκες του στην Ευρωλίγκα θα επιδιώξει απόψε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (21:30, Novasports), στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν μπροστά στο κοινό του.

Πέντε ημέρες μετά την ήττα-σοκ από τη Νέα Κηφισιά, στο πλαίσιο της Α1 ανδρών, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει το 2Χ2 στην Ευρώπη, έτσι ώστε να αποκτήσει…αξία το «διπλό» που πέτυχε στη Βαλένθια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Το ματς προσφέρεται ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκινήσει η ανάκαμψη των Πειραιωτών μετά το άσχημο ξεκίνημα που έχουν κάνει την εφετινή χρονιά στις εγχώριες διοργανώσεις (αποκλεισμός στο Κύπελλο, πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα). Η νίκη επί των Βάσκων είναι «επιτακτική ανάγκη» για το συγκρότημα του Μίλαν Τόμιτς, που θα παραταχθεί με τις γνωστές απουσίες των Πρίντεζη, Ντάρντεν και Παπαπέτρου. O πρώτος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας και ακόμη φοράει προστατευτική-ειδική μπότα στο πόδι του, ύστερα από την εγχείριση που έκανε στον αστράγαλο. Η τελευταλια προπόνηση, όμως, είχε και ένα απρόοπτο. Ο Δημήτρης Αγραβάνης υπέστη διάστρεμμα στο βραδινό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. 

Εκτός του Ολυμπιακού και η Λαμποράλ προέρχεται από νίκη στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε άνετα στην έδρα της επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα με 88-69. Ωστόσο από εκεί και έπειτα έχει τρεια διαδοχικές ήττες, με πιο πρόσφατη από την Ανδόρρα του Μπόγρη. Ο Ντορόν Πέρκινς επιστρέφει στον Πειραιά και μαζί με τους Τζόνσον, Σενγκέλια και Μπέρτανς θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά στους ερυθρόλευκους. 

Σχετικά άρθρα