Πεντανόστιμο -Ριζότο με κολοκύθα

<p>Υλικά</p>
<p> </p>
<ul>
<li>2 κ.σ βούτυρο</li>
<li>1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</li>
<li>1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο</li>
<li>2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών</li>
<li>1/2 φλιτζ. λευκό κρασί</li>
<li>1/4 φλιτζ. κολοκύθα</li>
<li>θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη ή δεντρολίβανο</li>
<li>τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<p>Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε κεραμικά φορμάκια. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε φορμάκι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι βγάλει σπινθήρες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα το καλύψει.</p>
<p>Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα το υλικά.</p>
<p>Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα σκόρδο, 1/4 φλιτζ. ρύζι και 1/4 και 2 κ.σ. ζωμό. Καλύπτουμε τα φορμάκια με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία μειωμένη κατά το ήμισυ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν θέλουμε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, πάντα με τη μεμβράνη, για άλλα 2 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε σε κάθε φορμάκι από 1-2 κ.σ. λευκό κρασί. Ρίχνουμε και την κολοκύθα, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεσαία θερμοκρασία.</p>
<p>Γαρνίρουμε με το μυρωδικό της αρεσκείας μας, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στη μεσαία θερμοκρασία, και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Συνταγή για 2 άτομα ή 4 φορμάκια με ριζότο</p>
<p>Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά</p>
<p><span>www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα