Αρνάκι με βερίκοκα και τσίλι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />450 γραμμάρια άπαχο αρνί λαιμός ή μπούτι κομμένο σε κύβους<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />2-3 ξυλαράκια κανέλας<br />2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα<br />1 μικρό πράσινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο<br />1 κουταλιά της σούπας κοφτή κάρυ σε σκόνη<br />4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες <br />200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα<br />Αλάτι<br />Πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και την κανέλα και ζεσταίνετε μέχρι να βγάλει τα αρώματα της η κανέλα. Προσθέστε το αρνί και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.<br />Προσθέστε σ΄αυτό το σημείο το πράσινο τσίλι και το κύμινο, μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τα βερίκοκα και τα 150ml νερό και αλατοπιπερώστε.<br /><br />Σκεπάστε και σιγοβράστε για 35- 40 λεπτά ή μέχρι το αρνί να μαλακώσει η σάλτσα να έχει πήξει.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα