Αρνάκι με βερίκοκα και τσίλι

24 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

450 γραμμάρια άπαχο αρνί λαιμός ή μπούτι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 ξυλαράκια κανέλας
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κάρυ σε σκόνη
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 
200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και την κανέλα και ζεσταίνετε μέχρι να βγάλει τα αρώματα της η κανέλα. Προσθέστε το αρνί και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε σ΄αυτό το σημείο το πράσινο τσίλι και το κύμινο, μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τα βερίκοκα και τα 150ml νερό και αλατοπιπερώστε.

Σκεπάστε και σιγοβράστε για 35- 40 λεπτά ή μέχρι το αρνί να μαλακώσει η σάλτσα να έχει πήξει.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ