Πλήρωσε 275.000 λίρες για ένα σπίτι 17,4 τετραγωνικών στο Λονδίνο!

24 Οκτωβρίου 2014

Είναι τόσο μικρό που το κρεβάτι του κρέμεται πάνω από τη συσκευή της κουζίνας και ο νέος ένοικός του θα πρέπει να αναρριχάται

Μια μικροσκοπική μονοκατοικία στο Λονδίνο, ίση με δύο χώρους στάθμευσης, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 275.000 λιρών ή 350.000 ευρώ, ποσό που πιθανότατα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για ένα τόσο μικρό σπίτι σε μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου.


Το σπίτι είναι τόσο μικρό που το κρεβάτι του κρέμεται πάνω από τη συσκευή της κουζίνας και ο νέος ένοικός του θα πρέπει να αναρριχάται σε μια σκάλα για να πάει για ύπνο.

"Το είδαν 33 ενδιαφερόμενοι και είχαμε πέντε προσφορές" είπε η εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου Winkworth που είχε αναλάβει την πώληση., τονίζοντας πως είναι το μικρότερο σπίτι που έχουν πουλήσει ποτέ.

Το σπίτι έχει επιφάνεια μόλις 17,4 τετραγωνικών μέτρων, όμως βρίσκεται στη δημοφιλή και πανάκριβη συνοικία Ίσλινγκτον. Πριν από έξι χρόνια είχε πουληθεί έναντι του ποσού των 120.000 λιρών.

Σημειώνεται ότι το μεσιτικό γραφείο διαφήμιζε το σπίτι-μινιατούρα υποστηρίζοντας ότι "παρέχει έναν δημιουργικά ανοιχτό χώρο διαβίωσης με εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρος, ντους και χώρο ύπνου στον ημιόροφο".Στο Ίσλινγκτον της Μεγάλης Βρετανίας το μικροσκοπικό σπιτάκι με την πράσινη είσοδο κάνει εντύπωση λόγω μεγέθους, αλλά και ομορφιάς, ενώ…

 

πρόσφατα στα «χαρίσματά» του προστέθηκε και η τσουχτερή τιμή πώλησής του. Το πιο μικροσκοπικό διαμέρισμα της πόλης βγαίνει στο σφυρί έναντι του αστρονομικού ποσού των 275.000 λιρών.

1a

Πρόκειται για μια κατοικία ενός μόλις δωματίου όπου εκεί μέσα «στριμώχνονται» κουζίνα, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Κι όμως είναι όλα τόσο αρμονικά φτιαγμένα που μοιάζουν ονειρικά. Χώρος εξοικονομείται αρκετός από έξυπνες κατασκευές, ενώ τα λιτά έπιπλα δίνουν την εντύπωση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

1b

Επιπλέον, τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν το φως να μπει απρόσκοπτα στο εσωτερικό και οι γλάστρες στον κήπο συμπληρώνουν το σκηνικό. Πανάκριβο βέβαια για τα… προσόντα του!

1c

1d

 

Makeleio.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ