Τζορτζ Σόρος: Ο άνθρωπος που έβγαλε 1 δισ. δολάρια σε μία ημέρα – Τα δύο διαζύγια, ο γάμος στα 83 και η κατά 41 χρόνια μικρότερη σύζυγος

Ένα ιδιαίτερο… δώρο περίμενε τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο ταχυδρομικό κουτί έξω από την έπαυλή του στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους New York Times η αστυνομία εξουδετέρωσε τη βόμβα σε μία δασώδη περιοχή κοντά στο σπίτι του επενδυτή.

Το πακέτο δεν το παρέλαβε ο ίδιος ο Σόρος, καθώς λέγεται ότι έλειπε από το σπίτι, αλλά εργαζόμενός του ο οποίος το άνοιξε και είδε μέσα έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Εκείνος μετέφερε το πακέτο στη δασώδη περιοχή και κάλεσε την αστυνομία. Όπως επεσήμανε η αστυνομία του Μπέντφορντ, οι αρχές απάντησαν σε κλήση που δέχθηκαν για ένα ύποπτο αντικείμενο έξω από το σπίτι του Σόρος στην περιοχή Κατόνα της Νέας Υόρκης περίπου στις 15:45 (τοπική ώρα).

george-soros-3
Πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο και την εξουδετέρωσαν, επεσήμανε αξιωματούχος της αστυνομίας στους New York Times.

Σύμφωνα με διαδικτυακά αρχεία, στη διεύθυνση αυτή κατοικεί ο Τζορτζ Σόρος.

Ο Σόρος σύμφωνα όπως διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι στόχος μιας εχθρικής εκστρατείας από τα μέσα ενημέρωσης στην Ουγγαρία υποκινούμενη από την εθνικιστική κυβέρνηση της χώρας, που είναι και γενέτειρά του, και αποτελεί μισητή προσωπικότητα για τους ακροδεξιούς στην ανατολική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ο Τζόρτζ Σόρος είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που πλούτισε μέσα από τις επενδύσεις και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς τα κατάφερε αλλά και από τι περιπέτειες έπρεπε να περάσει στη ζωή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Soros (@georgesoros) στις

Τα παιδικά του χρόνια και η μετανάστευση

Ο Τζορτζ Σόρος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1930 στη Βουδαπέστη ως Gyorgy Schwartz. Οι γονείς του ήταν Ούγγροι Εβραίοι. Η οικογένεια της μητέρας του είχε ένα κατάστημα μεταξιού ενώ ο πατέρας του ήταν δικηγόρος. Κατάφεραν να επιβιώσουν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πλαστογραφώντας τα έγγραφά τους και αλλάζοντας το όνομά τους σε Σόρος.

Ύστερα από τον πόλεμο ο Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αγγλία. Εκεί σπούδασε στο London School of Economics ενώ παράλληλα έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού όπως σερβιτόρος και αχθοφόρος σε σιδηροδρομικό σταθμό. Αποφοίτησε από τη σχολή του το 1952 και αποφασισμένος βγήκε στην αγορά εργασίας. Με θράσος, θα μπορούσαμε να πούμε, ζήτησε από κάθε CEO εμπορικών τραπεζών στο Λονδίνο να κανονίσουν μία συνάντηση καταφέρνοντας να τον δεχτούν μόνο δύο. Μπορεί ο ίδιος να τη θυμάται ως μία ταπεινωτική στιγμή στη ζωή του ωστόσο κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Άρχισε να εργάζεται σε μία εμπορική τράπεζα του Λονδίνου ως υπάλληλος κι αυτό επειδή ήξερε να μιλάει την ουγγρική γλώσσα.


Δεν έκατσε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο μετά την αποφοίτησή του. Ο Τζορτζ Σόρος αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσει την τύχη του στην Αμερική. Εκεί εργαζόταν στην F.M. Mayer πριν ιδρύσει τη Soros Fund Management έχοντας στο πλευρό του τους αξιόλογους επενδυτές Τζιμ Ρότζερς και Στάνλεϊ Ντρακενμίλερ.

george-soros-4

Όταν «κατέστρεψε την τράπεζα της Αγγλίας»

Ο Τζόρτζ Σόρος έβγαλε αμύθητα κέρδη τη «Μαύρη Τετάρτη» όπως ονομάστηκε η Τετάρτη στις 16 Σεπτεμβρίου του 1992. Οι τίτλοι των εφημερίδων που έκαναν πρωτοσέλιδο τον Τζορτζ Σόρος μιλούσαν για τον άνθρωπο που κατάφερε να βγάλει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε λίγες ώρες. Άλλοι τον θυμούνται ως τον άνθρωπο που «κατέστρεψε την τράπεζα της Αγγλίας». Όπως και να έχει μας φαίνεται αδιανόητο πως ο Τζορτζ Σόρος κατάφερε να γίνει κατά 1 δισεκατομμύριο πλουσιότερος μέσα σε μία μόλις ημέρα.

Παντρεύτηκε τελευταία φορά στα… 83 του

Η προσωπική του ζωή θα λέγαμε ότι είναι το ίδιος περιπετειώδης με τις επενδύσεις του αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει κάνει 3 γάμους και έχει πάρει 2 διαζύγια. Το 1960 παντρεύεται την Αναλίζ Γουίτσακ η οποία δεν ήταν Εβραία ωστόσο ήταν καλοδεχούμενη από τους γονείς του Σόρος. Μαζί απέκτησαν 3 παιδιά τον Ρόμπερτ, την Άντρεα και τον Τζόναθαν. Ο πρώτος του γάμος κράτησε 23 χρόνια μέχρι και το 1983.

Την ίδια χρονιά ο Σόρος παντρεύτηκε την κατά 25 χρόνια μικρότερή του Σούζαν Γουέμπερ με την οποία έζησαν μαζί 22 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα απέκτησαν δύο παιδιά τον Άλεξ και τον Γκρέγκορι.

Παρά το γεγονός ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει μεγαλώσει φαίνεται ότι δεν έχασε ποτέ την όρεξή του για ζωή. Όταν γνώρισε την τωρινή του σύζυγο, Ταμίκο Μπόλτον, ήταν ήδη 78 χρονών. Αυτό φαίνεται ότι δεν τον εμπόδισε τόσο να συνάψει σχέση με μία γυναίκα 41 χρόνια μικρότερη αλλά και να προχωρήσει σε πρόταση γάμου. Ύστερα από 5 χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν το 2013 όταν εκείνος ήταν 83 και εκείνη… 42!

george-soros-6

Η απέχθειά του για τον Τραμπ

Αν ρωτήσεις το Τζορτζ Σόρος ποιον απεχθάνεται περισσότερο αυτή τη στιγμή το πιθανότερο είναι να σου απαντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι γεγονός ότι ο Σόρος είναι ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Αμερικανού προέδρου που δεν έχει διστάσει να αποκαλέσει την κυβέρνησή του «παγκόσμιο κίνδυνο». Ο δισεκατομμυριούχος έχει προσφέρει πολλά δις στους αντιπάλους του Τραμπ, τους Δημοκρατικούς, προκειμένου να τους βοηθήσει στις προεκλογικές τους εκστρατείες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robertovivaldelli (@robertovivaldelli) στις

Τον Ιούλιο, o Σόρος είπε στους New York Times ότι για κάθε ψηφοφόρο του Τραμπ, «υπάρχουν περισσότεροι από ένας πολέμιοί του, που είναι πιο δυναμικοί και αποφασισμένοι».

Φυσικό και επόμενο είναι και ο Τραμπ να μην τρέφει τα πιο… τρυφερά αισθήματα για τον Σόρος. Μάλιστα δεν πάει πολύς καιρός που κατηγόρησε τον επενδυτή ότι πλήρωσε κόσμο για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά του διορισμού του Μπρετ Κάβανο.

george-soros-5

Δημοσιεύματα θέλουν τον Τζορτζ Σόρος να έχει ξοδέψει πολλά χρήματα στις φιλανθρωπίες ενώ μεγάλος βάρος ρίχνει στη στήριξη των προσφύγων. Ίσως επειδή και ο ίδιος έχει βιώσει τη μετανάστευση να είναι ευαισθητοποιημένος σε αυτό το θέμα. Όπως και να έχει ο Τζόρτζ Σόρος είναι σε θέση να λέει στα εγγόνια του πως από αχθοφόρος κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος.

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, fortunegreece.com, wikipedia.org, biography.com, protothema.gr

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άλεξ Σπανός: Από ένα δάνειο 800 δολαρίων έγινε δισεκατομμυριούχος – Ο σκληρός πατέρας του, η δουλειά στον φούρνο από τα 8 του και η γυναίκα που έζησαν μαζί 70 ολόκληρα χρόνια

Φίλιπ Γκριν: Άνοιξε επιχείρηση με δανεικά και έγινε ο πιο μισητός δισεκατομμυριούχος της Αγγλίας – Τα πιάτα 2.000€ που έσπασε στη Μύκονο και ο κούκλος πρώην κατάδικος «γαμπρός» του

Σχετικά άρθρα