Πράγματα που δε φανταζόσουν ότι προκαλούν… μαύρους κύκλους!

24 Οκτωβρίου 2014
 
Δεν πρόκειται για απλά σημάδια κούρασης ή έλλειψης ύπνου. Οι παράγοντες που προκαλούν την εμφάνισή τους είναι τις περισσότερες φορές γενετικοί, αλλεργικοί, ενώ φαίνεται πως και η ρινική συμφόρηση αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες.

Αν και εσείς υποφέρετε από επίμονους μαύρους κύκλους, το σημαντικότερο είναι να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος. Δερματικές παθήσεις σαν το έκζεμα ευθύνονται συχνά για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, όπως και η γήρανση, όταν η επιδερμίδα χάνει το απαραίτητο κολλαγόνο και λεπταίνει. Δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να οφείλονται και στα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως είναι τα φουσκωμένα βλέφαρα ή η «σκαμμένη» επιφάνεια κάτω από τα μάτια, η οποία επιδεινώνεται λόγω ηλικίας.

Οι μαύροι κύκλοι δεν αποκλείεται να προκαλούνται και από εποχιακές αλλεργίες, όπως εκείνες που προέρχονται από τροφές, καλλυντικά και λοιπούς αλλεργιογόνους παράγοντες στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Τέλος, άλλες αιτίες εμφάνισής τους μπορεί να κρύβονται στην έλλειψη βιταμινών, την κακή διατροφή, την αφυδάτωση, το κάπνισμα, τις ορμόνες ή την αϋπνία. Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο θέμα σας ταλαιπωρεί χρόνια, σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα ή επιδεινώνεται, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε δερματολόγο.

 
Πηγή: www.manamia.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας