Τη νοσοκόμα που «νίκησε» τον Εμπολα αγκάλιασε ο Ομπάμα (βίντεο)

25 Οκτωβρίου 2014

Πριν από λίγες ημέρες, η Νίνα Φαμ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείο, στην απομόνωση, εκεί όπου οι γιατροί την πλησίαζαν μόνο με ειδικές στολές. Την Παρασκευή όμως, η νοσηλεύτρια ήταν στο Οβάλ γραφείο, στην αγκαλιά του Μπαράκ Ομπάμα.

Τη Νίνα Φαμ, τη νοσηλεύτρια από το Τέξας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα αλλά πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, συνάντησε - και αγκάλιασε - στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.  

Νωρίτερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η γυναίκα, που ασθένησε ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό σε νοσοκομείο του Ντάλας, είναι πλέον καλά στην υγεία της.

Εδώ και πολλές ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος καλεί τους συμπατριώτες του να μην υποκύψουν στο φόβο ή στην υστερία, επιμένοντας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα και ότι οι αμερικανικές υποδομές είναι ικανές να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο νέο κρούσμα.

Η Φαμ που «νίκησε» τον ιό Εμπολα συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο. «Ας αγκαλιαστούμε για τις κάμερες», είπε ο Ομπάμα στη νοσηλεύτρια που είχε μολυνθεί με τον ιό ενώ φρόντιζε τον Τόμας Ερικ Ντάνκαν, τον πρώτο στον οποίο διαγνώστηκε ο Εμπολα στις ΗΠΑ και πέθανε στις 8 Οκτωβρίου. Μετά από αρκετές ημέρες στην απομόνωση, οι γιατροί ανακοίνωσαν στην Φαμ το πρωί της Παρασκευής ότι πλέον «νίκησε» τον ιό.

Η αγκαλιά με τον Ομπάμα ήταν ένας ακόμη τρόπος του Αμερικανού προέδρου να στείλει το μήνυμα που επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες. Οτι οι συμπατριώτες του δεν πρέπει να υποκύψουν στο φόβο και την υστερία, αλλά και πως ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα.

«Σφίγγω το χέρι, αγκαλιάζω τις νοσοκόμες για να χαιρετίσω το γενναίο έργο που ανέλαβαν φροντίζοντας έναν ασθενή. Ακολούθησαν τα πρωτόκολλα. Ήξεραν τι έκαναν και αισθάνομαι απολύτως ασφαλής», είχε δηλώσει ο Ομπάμα πριν από δέκα ημέρες.

tanea

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ