Ο Αντιπρόεδρος της Google έσπασε το ρεκόρ του άλματος στο διάστημα (video)

25 Οκτωβρίου 2014

Ο Αλαν Γιουστέις, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google, έσπασε το επί δύο χρόνια παγκόσμιο ρεκόρ του Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, για το μεγαλύτερο άλμα ελεύθερης πτώσης, την Παρασκευή το πρωί, όταν έπεσε με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο κοντά στην κορυφή της στρατόσφαιρας, σε ελεύθερη πτώση από ύψος σχεδόν 42 χιλιομέτρων και σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πτώση.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο 57χρονος Γιουστέις ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια αέριου ηλίου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό.

Στη συνέχεια έπεσε χρησιμοποιώντας ένα μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και βούτηξε προς τη Γη με ταχύτητες έως και 1.322 χιλιόμετρα την ώρα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος.

«Ήταν εκπληκτικό», είπε στους Times. «Ήταν όμορφο. Μπορούσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως δεν τα είχα δει ποτέ πριν.»

Ο Αυστριακός Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, έθεσε το προηγούμενο ρεκόρ τον Οκτώβριο του 2012 πηδώντας με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο σε ύψος 128.100 ποδιών. O Γιουστέις φαίνεται πώς έφτασε στο μέγιστο ύψος των 135.890 ποδιών.

Το ρεκόρ του Felix Baumgartner κατέρριψε ο 57χρονος Alan Eustace την Παρασκευή το πρωί, για το μεγαλύτερο άλμα ελεύθερης πτώσης, την Παρασκευή το πρωί, όταν έπεσε με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο κοντά στην κορυφή της στρατόσφαιρας, σε ελεύθερη πτώση από ύψος σχεδόν 42 χιλιομέτρων και σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πτώση.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Google ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια αέριου ηλίου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό.

Στη συνέχεια έπεσε χρησιμοποιώντας ένα μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και βούτηξε προς τη Γη με ταχύτητες έως και 1.322 χιλιόμετρα την ώρα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος.

Ο ίδιος  αποκάλυψε ότι σχεδίαζε κρυφά αυτή του την κίνηση εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με μια ομάδα επαγγελματιών τεχνολογίας.

"Ήταν εκπληκτικό", είπε στους Times και πρόσθεσε "Ήταν όμορφο. Μπορούσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως δεν τα είχα δει ποτέ πριν."

 Μιλώντας στους Τimes αποκάλυψε ότι σχεδίαζε κρυφά αυτή του την κίνηση εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με μια ομάδα επαγγελματιών τεχνολογίας.

Παρόλο που η Google προσφέρθηκε να βοηθήσει με το έργο, ο ίδιος απέρριψε την πρόταση γιατί δεν ήθελε το εγχείρημα του να μετατραπεί σε μια εκδήλωση μάρκετινγκ.

dailymail.co.uk

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...